1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αγρότες / Αύριο η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της κινητοποίησης

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ του οι αγρότες ενόψει της καθόδου της Τρίτης (20/2) στην Αθήνα.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί σήμερα Δευτέρα (19/2), περίπου 20 τρακτέρ από την Καρδίτσα μαζί με αυτά από το Μεγαλοχώρι Τρικαλων, ανέβηκαν στον Ε65 με προορισμό την Λαμία και το Κάστρο Βοιωτίας.

Παράλληλα περίπου 15 τρακτέρ από τον Πλατύκαμπο θα φτάσουν στο Στεφανοβίκειο μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου, όπου θα προστεθούν στο κομβόι τα τρακτέρ του μπλόκου. Στη συνέχεια θα ανέβουν στην Εθνική οδό και θα φτάσουν στον Αλμυρό όπου θα προστεθούν και τα τρακτέρ αυτού του μπλόκου τα οποία υπολογίζονται σε 30 ώστε όλοι μαζί να κατευθυνθούν στο Κάστρο Βοιωτίας όπου θα φτάσουν το απόγευμα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στις Αφίδνες περιπολικά θα περιμένουν τα τρακτέρ προκειμένου να τα συνοδεύσουν στην πρωτεύουσα ενόψει της αυριανής κινητοποίησης, ώστε να περιοριστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα.  Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τροχαίας, τα τρακτέρ θα κινούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Οι αγρότες διαμηνύουν ότι ο αριθμός των τρακτέρ μέσα στην Αθήνα θα είναι τριψήφιος, ότι η διαδήλωση θα είναι ειρηνική και παράλληλα θα καταδεικνύει την οργή και την αποφασιστικότητα να υπάρξουν άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους.

«Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε», ανέφερε στο χθεσινό μήνυμα του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τους αγρότες.

Πηγή: ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ