19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αγωνία για Βόρεια Ελλάδα και σχολεία – Επιστρατεύονται… παπάδες, αθλητές και influencers για τον εμβολιασμό

Mέτρα lockdown επιβλήθηκαν ήδη σε 3 περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ανησυχία για την επίθεση του ιού στα παιδιά και εκστρατεία «πειθούς» προς τους ανεμβολίαστους με… παπάδες, αθλητές και «influencers». Ανοιχτό αφήνουν πηγές του υπ. Παιδείας στο newsit.gr να αλλάξει το 50%+1 για τα σχολεία.

Το αυξημένο ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα, τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά θέτουν κυβέρνηση και ειδικούς υπ’ ατμόν. Με το 4ο κύμα της πανδημίας να είναι προ των πυλών και τον καιρό, καθώς χειμωνιάζει, να μην είναι «σύμμαχος», τα μέτρα lockdown στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας ήταν μονόδρομος.

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης και των επιστημόνων είναι να μην επαναληφθεί η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, για την οποία πέρυσι δεν λήφθηκαν έγκαιρα μέτρα, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε… «φυτίλι».

Έτσι από σήμερα (24.09.2021) και ως την 1η Οκτωβρίου στις τρεις αυτές περιοχές της Βορείου Ελλάδας, επιστρέφουν..:

η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Παράλληλα παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας, ενώ στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) μπήκε και η Ευρυτανία.

«Θέλουμε πάση θυσία να αποφύγουμε όσα συνέβησαν πέρυσι» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει αυξητική τάση «που κυμαίνεται από 11% έως 36%».

Την κατάσταση δυσχεραίνουν και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα που είναι κοντά στο ψυχολογικό όριο του 50%.

Αντίστοιχα χαμηλά ποσοστά καταγράφονται και σε Ευρυτανία, Φλώρινα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Δράμα, Αιτωλοακαρνανία αλλά και Δυτική Αθήνα.

Υπουργοί και influencers «μπροστάρηδες» στην επιχείρηση «πειθούς» των ανεμβολίαστων

Τις αμέσως επόμενες ημέρες μπαίνει ξανά σε εφαρμογή η εκστρατεία «πειθούς». Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας θα επισκεφτεί δήμους στoυς οποίους πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση δημάρχους, τοπικές αρχές, και τους «influencers», όπως παπάδες, αθλητές κ.α..

Αντίστοιχα περιοδείες θα κάνει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ξεκινώντας από τη Δυτική Μακεδονία.

Θα αλλάξει το 50%+1 στα σχολεία;

Το βλέμμα κυβέρνησης και ειδικών είναι στραμμένο και στα σχολεία, καθώς τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών αυξάνονται.

Μεγαλύτερη η ανησυχία για τα παιδιά του δημοτικού, δηλαδή όσα είναι κάτω των 12 ετών, τα οποία δυνητικά δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

«Θα κάνουμε ότι μας υποδείξουν οι επιστήμονες» δηλώνουν στο Newsit.gr πηγές του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχουν σκέψεις να καταργηθεί ο κανόνας 50%+1 μαθητής στις τάξεις του δημοτικού και να κλείνουν τμήματα με την εμφάνιση έστω και λίγων κρουσμάτων…

Δικαιοσύνη κατά γονέων – αρνητών

Την ίδια ώρα στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν οι γονείς οι οποίοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αρνούμενοι να τους κάνουν τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ για την είσοδο τους στις τάξεις τους.

Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Όπου και όταν διαπιστώνονται πολλές απουσίες παιδιών για λόγους που έχουν να κάνουν με τη στάση των γονιών τους απέναντι στα μέτρα κατά της πανδημίας, οι γονείς θα έρχονται αντιμέτωποι με νομικές συνέπειες, στη βάση του νόμου για παραμέληση προστασίας παιδιών.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να «πληρώνουν το μάρμαρο» για τις τελείως ανορθολογικές επιλογές ορισμένων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης.

To άρθρο Αγωνία για Βόρεια Ελλάδα και σχολεία – Επιστρατεύονται… παπάδες, αθλητές και influencers για τον εμβολιασμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ