20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αγώνας δρόμου η αναζήτηση φοιτητικής στέγης στη Θεσσαλονίκη

Άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα στα μεσιτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης από τη στιγμή που έμαθαν οι απόφοιτοι τις βαθμολογίες τους στις πανελλαδικές. Τα ενοίκια στη Θεσσαλονίκη κυμαίνονται από 350 μέχρι και 500 ευρώ . Υπάρχουν όμως και τα παράλογα ενοίκια με ιδιότροπους ιδιοκτήτες…, που η αγορά τους τιμωρεί!

Αγώνας δρόμου για ένα σπίτι ξεκίνησε από σήμερα για τους γονείς των υποψήφιων φοιτητών. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια προς το παρόν.
Δυσεύρετα τα καλά φοιτητικά σπίτια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα ενοίκια να κυμαίνονται από 400 μέχρι και 600 ευρώ. Σπάνιες είναι οι ευκαιρίες και αυτές γίνονται ανάρπαστες
Η συγκατοίκηση είναι μία λύση που συμφέρει για ένα διαμέρισμα με δύο δωμάτια, σαλόνι, κουζίνα και ενοίκιο 500 ευρώ
Η κακή κατάσταση των σπιτιών σε συνδυασμό με υψηλές τιμές και τις παράλογες συχνά απαιτήσεις των ιδιοκτητών οδηγεί τους γονείς σε απόγνωση. Πολλοί μάλιστα επιλέγουν ως προσωρινή λύση ένα ακριβό ενοίκιο, που αγγίζει και τα 600 ευρώ, για σύντομο χρονικό διάστημα
Πάντως την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις μισθώσεις κατοικιών αποτυπώνει έρευνα που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 24 Μαίου με 3 Ιουνίου όπου το 42,3% των ερωτηθέντων έχει δει αυξήσεις στο ενοίκιο την τελευταία διετία.
Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενοικιαστές είναι το ακριβό ενοίκιο (34%) και η κακή κατάσταση της κατοικίας (26,4%).

Ρεπορτάζ Ολ. Δαδίνη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ