20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αγώνας Ζωής / Όλο και πιο κοντά το σπίτι για τους καρκινοπαθείς. Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή στη δομή φιλοξενίας στην Αθήνα

ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Ευχάριστα είναι τα νέα από την πρωτοβουλία δημιουργίας στέγης φιλοξενίας για καρκινοπαθείς, που έχει αναλάβει ο σύλλογος «Αγώνας Ζωής». Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί η εκ βάθρων ανακαίνιση του σπιτιού και θα απομένει η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού (έπιπλα κ.α.). Θα δύναται να φιλοξενεί ταυτόχρονα δύο (2) ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Όπως έγραφαν τα «Ευρυτανικά Νέα», ύστερα από σχετικές ενέργειες, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου -όπου ανήκει ιδιοκτησιακά το ακίνητο- παραχώρησε προς χρήση στον σύλλογο, έναντι συμβολικού ετήσιου μισθώματος, διαμέρισμα περίπου 60 τ.μ. στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή Άγιος Ιωάννης στον Καρέα Αττικής. Το διαμέρισμα ήταν ακατοίκητο για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και γι’ αυτό απαιτήθηκαν εργασίες ριζικής ανακαίνισης.

Το προηγούμενο διάστημα, συνεργεία εγκαταστάθηκαν στο σπίτι και άρχισαν την καθαίρεση των παλαιών κατασκευών (μπάνιο, κουζίνα, δάπεδα κ.λπ.), την αποξήλωση παλαιών στοιχείων και την αποκομιδή των μπαζών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής, επισκευής και ανακαίνισης, αναφέρει ο επιβλέπων μηχανικός, Πέτρος Μπακατσιάς.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, η τοποθέτηση κουφωμάτων, ειδών υγιεινής κ.α., ώστε σε επόμενη φάση να απομένει μονάχα ο απαραίτητος εξοπλισμός -κρεβάτια, συσκευές κ.α.- για να καταστεί λειτουργικό το σπίτι. Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου, Ανθή Μουλιανίτη, θα παραχωρείται σε Ευρυτάνες ασθενείς για τη διαμονή τους κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους.

Το «ευχαριστώ» του «Αγώνα Ζωής»

Εξάλλου, σε επιστολή του, ο σύλλογος Αγώνας Ζωής εκφράζει ευχαριστίες προς όλους όσοι έχουν συμβάλει με στόχο την υλοποίηση του οράματος δημιουργίας του χώρου φιλοξενίας στην Αθήνα. «Αρχικά», αναφέρεται στην επιστολή, «πρέπει να αναφέρουμε την κα Νεκταρία Χαλκιά, γυναικολόγο, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, που ανακάλυψε αυτό το σπίτι το 2018 και προσπάθησε να περιέλθει στα χέρια μας, με σκοπό την ανακατασκευή του και τη διάθεσή του σε Ευρυτάνες καρκινοπαθείς που δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος διαμονής τους στην πρωτεύουσα κατά την πορεία των επίπονων θεραπειών τους». «Επίσης», συνεχίζει το ΔΣ του συλλόγου, «οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον τότε διοικητή του ΓΝΝ Καρπενησίου κ. Σταύρο Κουταλιανό, καθώς και τον τωρινό διοικητή κ. Δημήτρη Καρατσίκη για τη διάθεσή τους να μας παραχωρήσουν δωρεάν το οίκημα. Την κα Σπυριδούλα Σβερώνη, δικηγόρο και μέλος του συλλόγου μας, καθώς και την κα Ιωάννα Κίτσιου, επίσης δικηγόρο και μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου, οι οποίες αφιλοκερδώς συνέβαλαν σε ό,τι σχετιζόταν με το νομικό κομμάτι, προκειμένου να είναι το σπίτι στην κατοχή του συλλόγου, καθώς και ολόκληρο το Δ.Σ. του νοσοκομείου που στάθηκε δίπλα μας».

«Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” οφείλουμε στους χορηγούς μας, που μας βοήθησαν οικονομικά και που χωρίς τη βοήθεια τους δεν θα ήταν τίποτε εφικτό», τονίζεται ακόμα, και η επιστολή καταλήγει με τα εξής: «Εάν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιους, αυτοί δεν είναι άλλοι από την “Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής το Βελούχι” και τις “Θυγατέρες”, που μας διέθεσαν ένα αξιοσέβαστο ποσό, για να τελειώσουμε το έργο μας, καθώς και την εκπρόσωπό τους στην Ελλάδα την κα Χρυσούλα Σουλιώτη, δικηγόρο και δημοτική σύμβουλο του Δήμου Αγράφων για την μεγάλη προσπάθειά της να βοηθήσει τον σύλλογό μας.

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” οφείλουμε επίσης στο Παράρτημα της “Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής το Βελούχι” του Σικάγο για την ξεχωριστή δωρεά του. Τέλος, θα ήταν αμέλεια εκ μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε τους φίλους ομογενείς που μας δώρισαν κάποιο μεγάλο ποσό, αλλά και το πλήθος των επώνυμων και ανώνυμων συμπολιτών μας, που με τη συνεισφορά τους συνέβαλαν στη πραγματοποίηση του στόχου μας».

Το σπίτι στον Καρέα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες αποξήλωσης παλαιών στοιχείων.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ