28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΑΕΚ: «Δεν έχει ταβάνι ο Γαλανόπουλος» δήλωσε ο Χιμένεθ

ΑΕΚ: «Δεν έχει ταβάνι ο Γαλανόπουλος» δήλωσε ο Χιμένεθ

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το ματς στη Nova, επισημαίνοντας και την επάνοδο του Κώστα Γαλανόπουλου.

Ο διεθνής μέσος αποθεώθηκε από τον προπονητή του, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επιστροφή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, αλλά και το ζήτημα με τους δύο τερματοφύλακες της ομάδας.

Οι δηλώσεις του Χιμένεθ

«Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με συναισθηματική κατάσταση, ειδικά για όσους είναι εμπλεκόμενοι μέσα στην ομάδα. Εμείς ως επαγγελματίας οφείλουμε να βγάλουμε από το μυαλό μας όλες τις νίκες ή τις ήττες και να επικεντρωθούμε στη δουλειά. Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά παρά τα προβλήματα που έχουμε. Είναι προφανές ότι δουλεύουμε με περισσότερη όρεξη. Πλέον αποτελεί παρελθόν η νίκη επί του Άρη. Αν πιστεύουμε πως η νίκη επί του Άρη θα μας δώσει πλεονέκτημα κόντρα στον Αστέρα, τότε θα είμαστε μπερδεμένοι και θα χούμε κάνει κάποιο λάθος. Πρέπει να μπούμε με ίδια διάθεση και συγκέντρωση, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Είναι αλήθεια πως η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση και διάθεση. Κόντρα στον Άρη οι παίκτες έδειξαν διάθεση. Το σημαντικό είναι να επανέρχονται ποδοσφαιριστές που είχαν προβλήματα. Για παράδειγμα ο Γαλανόπουλος επανήλθε. Ο Αλμπάνης είχε πρόβλημα στην προθέρμανση. Έρχονται δυνατά παιχνίδια, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις απουσίες που έχουμε, γιατί σε κάποια παιχνίδια χρειάζεται να παίζουν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές”. 

Για τον Κώστα Γαλανόπουλο:  “Είναι σημαντικός για την ομάδα, είναι ένας παίκτης που δεν έχει ταβάνι. Εχει περάσει αρκετά τη φετινή χρονιά, αλλά όποτε γύριζε βοηθούσε την ομάδα. Τον γνωρίζω απο πολύ παλιά, από την Ακαδημία. Είναι τίμιος μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω απ’ αυτό. Επαναλαμβάνω δεν έχει ταβάνι, ελπίζω να πάει πολύ ψηλά”.

Για τους Τσιντώτα και Αθανασιάδη κι αν θα κρατήσει τον πρώτο κάτω απο τα δοκάρια; “Οταν έφτασα για τους δυο τερματοφύλακες υπήρχαν πολλές αμφιβολίες. Δεν ήταν χαρούμενος ο κόσμος. Τώρα βλέπω δυο τερματοφύλακες που μπορούν να βοηθήσουν. Είναι αρκετά άδικο και για τους δυο να τους… σταυρώνουμε για ένα ανθρώπινο λάθος. Και οι δυο είναι έτοιμοι να παίξουν. Μπορώ να υπολογίζω και τους δυο. Είναι στο ίδιο επίπεδο, σε ένα καλό επίπεδο”. 

Για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης: “Περιμένω να προσπαθήσουμε να μην κάνουμε τα ιδια λάθη που κάναμε στο πρωτάθλημα. Δεχθήκαμε δυο γκολ απο στατικές φάσεις. Δεν είχαμε συγκέντρωση. Μετά κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και τελικά φέραμε ισοπαλία”, ενω αν σκοπεύει να αλλάξει κάτι στην τακτική του προσέγγιση σε σχέση με το ματς με τον Άρη σχολίασε: “Η ΑΕΚ σε κάθε ματς έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε στο μυαλό μας πως θα παίξουμε και πιστεύω οι παίκτες θα τα δώσουν όλα. Ποτέ δεν είχα την αμφιβολία ότι η ομάδα τα δίνει όλα”. 

Για την επιστροφή του Τσιγκρίνσκι: “Ο Τσιγκρίνσκι έχει την εμπειρία που πρέπει και τη δική μου εμπιστοσύνη. Θα ληφθεί η απόφαση για το πότε πρέπει να παίξει και πότε δεν πρέπει. Εχουμε δυο στόπερ που συνήθως παίζουν και ένας στόπερ που πάνω απο δυο μήνες δεν έχει παίξει. Κι αυτός είναι ο Τσιγκρίνσκι. Είναι ξεκάθαρο πως δεν έχουμε πολλούς για να επιλέξουμε. Και είναι καλό για τον αντίπαλο”. 

To άρθρο ΑΕΚ: «Δεν έχει ταβάνι ο Γαλανόπουλος» δήλωσε ο Χιμένεθ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ