29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΑΕΚ: Επιστολή στην αστυνομία για τα χημικά

Η ρίψη δακρυγόνων δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα πριν από το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, την περασμένη Κυριακή (8/1) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, όπου επίσης υπήρξαν συμπλοκές των αστυνομικών δυνάμεων με οπαδούς.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε επιστολή στην Ελληνική Αστυνομία, στην οποία αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως θέτει και τις δυνάμεις ασφαλείας προ των δικών τους ευθυνών. Από την ΠΑΕ κάνουν λόγο για «αλόγιστη χρήση χημικών σε πυκνοκατοικημενη περιοχή» και παράλληλα ζητούν «την συνδρομή της Αστυνομίας, χωρίς ακρότητες και κατάχρηση μεθόδων που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα».
Επίσης, η ΠΑΕ ΑΕΚ έθεσε και το σοβαρό ζήτημα της άρνησης αστυνομικής συνδρομής στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιστατικών. Όπως αυτό που έγινε στις θύρες 11 και 15 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου η αστυνομία με δικαιολογίες επιεικώς ακατανόητες αρνήθηκε να βοηθήσει και να συνδράμει στην προστασία των νόμιμων κατόχων εισιτηρίων. Συγκεκριμένα υπήρξαν οπαδοί οι οποίοι ξήλωσαν τουρνικέ στις συγκεκριμένες θύρες, με την ΑΕΚ να ζητά τη βοήθεια της αστυνομίας! Δεν την έλαβε και τελικά η ΠΑΕ από μόνη της κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο. Επιπλέον, στην επιστολή γίνεται αναφορά και στα δυο τραγικά περιστατικά με τους δυο φίλους της ομάδας που έχασαν τη ζωή του. Η ΠΑΕ σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση και οι δυο έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τις επιπτώσεις από τη χρήση χημικών.

Η επιστολή που εστάλη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικης Αττικής με κοινοποίηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ως ΠΑΕ ΑΕΚ απαιτούμε οι οποίες αστυνομικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα πέριξ του γηπέδου μας να συνάδουν με τις προβλεπόμενες τακτικές αντιμετώπισης προβλημάτων βίας κι ανομίας, που οφείλουν να σέβονται τον πολίτη και την περιουσία του, χωρίς κατάχρηση ή υπέρβαση εξουσίας και χωρίς υπέρμετρη χρήση μέσων καταστολής».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ