28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΑΕΚ: Στο νέο της «σπίτι», με αρκετές αλλαγές αλλά ίδιους στόχους

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΜΑΣ

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ξεκινά το «ταξίδι» της ΑΕΚ για την αγωνιστική περίοδο 2021/22. Μια ομάδα που περνά σε νέα εποχή, με το νέο της γήπεδο στα Άνω Λιόσια. Ωστόσο, η «Βασίλισσα» φέτος έχει αρκετά νέα πρόσωπα, μειωμένο μπάτζετ, με τους στόχους όμως να παραμένουν υψηλοί. Το ertnews.gr ξεκινάει τα αφιερώματα για τη νέα σεζόν της Basket League με την «Ένωση»!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ

Δεδομένα, μία χρονιά με 0/5 τίτλους, δεν μπορεί να θεωρείται παρά αποτυχημένη. Η ΑΕΚ, ξεκίνησε το ταξίδι της από το Super Cup (από εκεί θα ξεκινήσει και φέτος) και αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τον Προμηθέα. Το ρόστερ ήταν… «ακριβό» και στόχευε στην κατάκτηση του Final 8 του Basketball Champions League, το οποίο και διεξήχθη στην Αθήνα. Για τον λόγο αυτό, ο Μάκης Αγγελόπουλος έκλεισε με μικρής διάρκειας συμβόλαιο τον Ταιρίς Ράις με στόχο να βοηθήσει και να δυναμώσει κι άλλο την «Ένωση».

Ωστόσο, ούτε αυτός ο στόχος επιτεύχθει, αφού και εκεί η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν κατάφερε να πανηγυρίσει. Έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό, αλλά ηττήθηκε εύκολα από την Σαν Πάμπλο Μπούργκος.

Στην συνέχεια, τον Φλεβάρη, αποκλείστηκε από το Λαύριο στην οκτάδα του Κυπέλλου, ενώ λίγο αργότερα αποχαιρέτησε και το BCL μετά την ήττα στην Άγκυρα από την Τουρκ Τέλεκομ. Στο πρωτάθλημα, στην κανονική διάρκεια, η ΑΕΚ τερμάτισε τέταρτη.

Τότε, λίγο πριν τα playoff, το τιμόνι της ΑΕΚ ανέλαβε ο Βαγγέλης Αγγέλου, με την παρουσία του στον πάγκο, να κρίνεται επιτυχημένη, δεδομένων πάντα των συνθηκών. Πέρασε τον ΠΑΟΚ με 2-1 νίκες στην οκτάδα και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 3-1 στην σειρά των ημιτελικών. Με το ίδιο σκορ κέρδισε τον Προμηθέα, και κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΣΟΥΛΟΥΠΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Το κακό όμως, για την σεζόν 2020/2021 που ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ, δεν ήταν μόνο το αγωνιστικό και η κακή εν τέλει παρουσία. Η πανδημία του κορονοϊού, επηρέασε και οικονομικά την ομάδα, μιας και ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει, αφού και η δικές του επιχειρήσεις είχαν πληγεί από την πανδημία. Τα «ban» έφτασαν τα 15 και το ζήτημα της αδειοδότησης επανήλθε στο προσκήνιο για την «Βασίλισσα» γυρνώντας την ομάδα αρκετά χρόνια πίσω.

Οι προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας πολλές. Ο Μάκης Αγγελόπουλος, οι συνεργάτες του, αλλά και ο Γιώργος Χήνας (Γενικός Διευθυντής της ομάδας) κατέβαλαν κάθε δυνατή και αδύνατη προσπάθεια, για να μην υπάρξει πρόβλημα στην ΑΕΚ και την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Πλέον τα Ban έχουν μειωθεί περισσότερο από τα μισά (έχουν μείνει 5), ενώ αναμένεται να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην συνέχεια και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το σκεπτικό όμως όλων και ο στόχος, ήταν ένας. Να μην υπάρξουν ποτέ ξανά στην ομάδα τέτοια σοβαρά προβλήματα. Η απόφαση, ήταν ειλημμένη. Να μειωθεί το μπατζετ, για να σουλουπωθεί η ομάδα. Αυτό και έγινε.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, 11 ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Τα κλειδιά της ΑΕΚ, πήγαν στον Στέφανο Δέδα (βοηθοί του οι Σάββας Συμεωνίδης, Μάριος Μπατής, Βαγγέλης Τσεπέλης, Νάκης Μουρατίδης). Έναν έμπειρο τεχνικό, ο οποίος έκανε τρομερή δουλειά στην Χάποελ Χολόν. Προπονητής με την δική του φιλοσοφία, τα δικά του πιστεύω. Ο Δέδας, μέσα στο καλοκαίρι, έφτιαξε την ομάδα από το 0. Κυριολεκτικά. Ο μόνος, από την περσινή ομάδα που παρέμεινε, είναι ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Μαυροειδής.

Η ΑΕΚ, λειτούργησε αρκετά έξυπνα στις μεταγραφές της. Πήρε Έλληνες παίκτες οι οποίοι έχουν διαφορετικά στοιχεία ο καθένας. Άλλους με πολλά χιλιόμετρα αλλά και μεγάλη ποιότητα (Νίκο Παππά, Γιώργο Μπόγρη) αλλά και νέους ελπιδοφόρους παίκτες με καλή χρονιά πέρυσι στις ομάδες που αγωνίστηκαν (Φιλιππάκος, Φλιώνης, Πετρόπουλος).

Στους ξένους, ο Στέφανος Δέδας, πήρε ακριβώς ό,τι ήθελε και γνώριζε. Για πολλούς, αρκετοί από τους νέους παίκτες της «Ένωσης» είναι ρίσκο, στοίχημα (Βουλέτ, Ανγκόλα, Γκρίφιν). Ωστόσο αυτό, δεν ισχύει για τον νέο τεχνικό της ΑΕΚ, ο οποίος τους ήξερε καλά και οι κινήσεις του ήταν στοχευμένες. Το είχε δηλώσει και ο ίδιος εξάλλου, στην πρώτη του Συνέντευξη Τύπου στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, λέγοντας «Είναι δύσκολο να χτίσεις μία ομάδα με 12 παίκτες, προτίμησα να φέρω παιδιά που ξέρω πολύ καλά, σε προηγούμενες ομάδες και παίκτες που είχαν ως άμεσους αντιπάλους ή στο BCL ή στο Ισραήλ, Έκανα μία παράκαμψη, να τους ξέρω πολύ καλά, να μην ξεκινάμε από το μηδέν. Ήταν δύσκολο, ήθελα να έχω προσέγγιση να έχω παίκτες που ξέρω, μπορεί να φαίνονται ρίσκο, αλλά για εμένα ήταν εύκολη επιλογή. Ήξερα ακριβώς τι με περιμένει, κινήθηκα στοχευμένα, να συνδυάσω το ταλέντο και να φαίνεται πιο γρήγορα έτοιμη, με 12 νέους παίκτες».

Ακόμα στο ρόστερ ενσωματώθηκαν και ξένοι παίκτες με τεράστια εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο. Κολόμ, Μάνι Χάρις και Γέλοβατς. Η ΑΕΚ, έχει συνδυάσει εμπειρία και νιότη μαζί με ποιότητα και ταλέντο. Το στυλ της ομάδας θα είναι επιθετικό και άπαντες περιμένουν να δουν την ΑΕΚ να αγωνίζεται. Το θέαμα θα είναι εντυπωσιακό.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΝΟΥΜΕΡΟ ΦΑΝΕΛΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΧΩΡΑ
ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ
1
Κίνο Κόλομ
Γκαρντ
1.88
1/11/1988
Ισπανία
2021
2
Κώστας Σαξιώνης
Γκαρντ
1.94
20/4/2003
Ελλάδα
2021
3
Γιώργος Μπόγρης
Σέντερ
2.10
19/2/1989
Ελλάδα
2021
5
Μάνι Χάρις
Γκαρντ
1.96
21/9/1989
ΗΠΑ
2021
7
Δημήτρης Φλιώνης
Γκαρντ
1.88
8/4/1997
Ελλάδα
2021
9
Ανδρέας Πετρόπουλος
Γκαρντ
1.96
11/2/1994
Ελλάδα
2021
11
Μπράιαν Ανγκόλα
Γκαρντ
1.98
6/5/1994
Κολομβία
2021
12
Παναγιώτης Φιλιππάκος
Φόργουορντ
2.02
9/4/1994
Ελλάδα
2021
13
Στέφαν Γέλοβατς
Φόργουορντ
2.08
8/7/1989
Σερβία
2021
15
Νίκος Παππάς
Γκαρντ
1.95
11/7/1990
Ελλάδα
2021
17
Έρικ Γκρίφιν
Σέντερ
2.03
26/5/1990
ΗΠΑ
2021
19
Μιχάλης Καρλής
Γκαρντ
1.87
8/1/2003
Ελλάδα
2021
22
Δημήτρης Μαυροειδής
Σέντερ
2.10
4/7/1985
Ελλάδα
2019
23
Χουάν Βαουλέτ
Φόργουορντ
1.98
22/3/1996
Αργεντινή
2021

 

ΑΡΧΗ, ΜΕΣΗ, ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ «ΣΠΙΤΙ»

Η επένδυση της ομάδας. Που είναι πάνω από τίτλους, παίκτες κτλ. Το γήπεδο. Ο Μάκης Άγγελόπουλος, το είπε και το έκανε. Η ΑΕΚ, φέτος θα μπει στο νέο της «σπίτι». Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, χωρητικότητας 8,327 θέσεων. Από αυτό, ξεκινούν τα όνειρα των οπαδών της ομάδας, για ένα καλύτερο μέλλον, στο οποίο θα κατακτηθούν και τίτλοι. To νέο «παλάτι» της Βασίλισσας, σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και αναμένεται συναρπαστικό.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Παρά την μείωση του μπάτζετ, στόχος της ΑΕΚ πάντα είναι η κατάκτηση τίτλων. Σίγουρα, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, σε σχέση με το παρελθόν. Αφενός, διότι πλέον στην Α1 υπάρχει και ο Ολυμπιακός και αφετέρου διότι η ΑΕΚ έχει ν’ αντιμετωπίσει ομάδες με πολλά περισσότερα χρήματα, αλλά και πολύ πιο «έτοιμες» από αυτήν.

Το καλό μπάσκετ, η απόκτηση χημείας (και γρήγορα) και το να γίνει άμεσα ομάδα η (νέα) ΑΕΚ είναι οι πρώτοι ρεαλιστικοί στόχοι. Και το μεγάλο στοίχημα για την ΑΕΚ του Δέδα. Για να μπορεί η ομάδα να κερδίζει και να χάνει, με τον τρόπο, όμως, που επέλεξε εκείνη. Με το μπάσκετ της.

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ «ΣΠΙΤΙ» ΤΗΣ ΑΕΚ

Μπορεί η «φυσική» της έδρα να άλλαξε όμως η τηλεοπτική της παραμένει ίδια. Και φέτος θα δείτε όλους τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ για την σεζόν 2020-2021 σε Basket League και Κύπελλο Ελλάδας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα κανάλια της ΕΡΤ!

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ