23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Αισθητή η ψύχρα στην Ευρυτανία, “μηδένισε” το Βελούχι. Μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες

Με ήπιες καιρικές συνθήκες, κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και απουσία βροχών, ξεκίνησε το τρίτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου στην Ευρυτανία, ήδη, ωστόσο, από χθες (21/9) η ψύχρα άρχισε να κυριαρχεί. Σε όλη την Ελλάδα έχει εδραιωθεί φθινοπωρινό σκηνικό, ενώ στον Όλυμπο έπεσαν και τα πρώτα χιόνια.

Το πρωί της Πέμπτης (22/9), η ελάχιστη θερμοκρασία στα 1.850μ. του Βελουχιού έπεσε στους 0,8 βαθμούς Κελσίου, ενώ σ ακόμα μεγαλύτερα υψόμετρα έπεσε κάτω από το μηδέν, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Στο Καρπενήσι τα πανωφόρια είναι απαραίτητα, με τα θερμόμετρα το πρωί να δείχνουν 6,9 βαθμούς, συνοδεία βοριάδων· τα πρώτα τζάκια δεν θα αργήσουν να ανάψουν.

Πατήστε στην εικόνα για ζωντανή εικόνα από το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι

Η ψύχρα θα διατηρηθεί και τα προσεχή 24ωρα (κυρίως έως και το Σάββατο 24/9), με τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές να μην ξεπερνούν τους 15-17 βαθμούς στο Καρπενήσι. Στα πιο ανατολικά τμήματα θα εκδηλώνονται πρόσκαιρες μπόρες/βροχές.

Βαθμιαία άνοδο των τιμών του υδραργύρου αναμένουμε από την Κυριακή (25/9), με τη νέα εβδομάδα να αρχίζει με ευχάριστες θερμοκρασίες, πιθανόν όμως και αστάθεια κατά τόπους.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ