20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ακρίβεια: Καλπάζει για τα 3 ευρώ η βενζίνη – Έρχεται το Fuel Pass 2

Καταιγιστικός είναι ο ρυθμός των ανατιμήσεων στα καύσιμα, με την αμόλυβδη να έχει παγιωθεί κοντά στα 2 ευρώ και 50 λεπτά, ενώ στα νησιά να καλπάζει προς τα 3 ευρώ το λίτρο. H ξέφρενη πορεία των τιμών φέρνει, όπως όλα δείχνουν, και τη συνέχιση της επιδότησης των καυσίμων με επιδίωξη την αύξηση του ποσού αλλά και των δικαιούχων. Οι έλεγχοι πάντως στην αγορά καυσίμων έδειξαν πως 4 στα 10 πρατήρια παρουσίασαν αύξηση κερδοφορίας.

Μέσα σε 1 μόλις μήνα η μέση τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε κατά 10%. Από 2,19 στα μέσα Μαΐου, στα 2,40 ενώ σύμφωνα με την πανελλήνια ένωση πρατηριούχων οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις έως το τέλος της εβδομάδας.

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ

14 Μαΐου: 2,194€/λίτρο

14 Ιουνίου: 2,408€/λίτρο

Ακόμα πιο τσουχτερές οι τιμές στην περιφέρεια και ειδικά στα νησιά, με την μέση τιμή της αμόλυβδης στις Κυκλάδες να ξεπερνά τα 2,60 και την υψηλότερη τιμή να καταγράφεται στην Φολέγανδρο και τη Μήλο.

Μέση τιμή Αμόλυβδης Κυκλάδων: 2,60€/λίτρο

Φολέγανδρος: 2,83€/λίτρο

Μήλος: 2,80€/λίτρο.

Οι πρατηριούχοι επιμένουν στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, το οικονομικό επιτελείο όμως φαίνεται ότι προκρίνει την παράταση της επιδότησης καυσίμων μέσω του fuel pass, υπό την προΰπόθεση ότι θα το επιτρέψει η πορεία των εσόδων. Εντωμεταξύ, οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι 4 στα 10 πρατήρια είχαν αυξήσει το περιθώριο κέρδους τους.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την πρόσθετη επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Αντιστοιχεί στο 60% του ποσού της ρήτρας αναπροσαρμογής που δεν καλύφθηκε από τις μηνιαίες επιδοτήσεις, για τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν από τον Δεκέμβριο το 2021 έως και τον Μάιο.

Αναδρομικά για το ρεύμα

· 60% επιπλέον επιβάρυνσης/ kWh

· Λογαριασμοί: από 1η Δεκεμβρίου έως 31 Μαΐου

· Πλαφόν: 600€

Παράταση και για τον μειωμένο ΦΠΑ, μέχρι το τέλος του χρόνου. Αφορά τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, τα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κινηματογράφου και αθλητικών αγώνων, γυμναστήρια και σχολές χορού.

Παρατείνεται ο μειωμένος ΦΠΑ Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022

Καφές
Μη αλκοολούχα ποτά
ΜΜΜ
Κινηματογράφοι
Αθλητικοί αγώνες
Γυμναστήρια/σχολές χορού

πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ