20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ακσόι: Όχι στη μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

Ακσόι: Όχι στη μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

Αμετάβλητη παραμένει η θέση της Τουρκίας στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο τόνισε ο ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Ο Χαμί Ακσόι σχολιάζοντας την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος και τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια τόνισε μεταξύ άλλων πως στο Αιγαίο επικρατούν «ειδικές συνθήκες» και δεν μπορεί να υπάρξει μονομερής επέκταση.

Συγκεκριμένα ο Ακσόι δήλωσε τα εξής: «Η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια φτάνει στα νότια της πελοποννησιακής χερσονήσου και δεν επηρεάζει καθόλου το Αιγαίο. Η Τουρκία έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημίκλειστο Αιγαίο Πέλαγος, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες.

Η θέση της Τουρκίας ότι τα χωρικά ύδατα του Αιγαίου δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς με τρόπο που να περιορίζει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, καθώς και την πρόσβαση στην ανοικτή θάλασσα, τόσο της Τουρκίας όσο και τρίτων χωρών, είναι γνωστή από όλα τα μέρη. Η θέση μας παραμένει αμετάβλητη».

To άρθρο Ακσόι: Όχι στη μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ