29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αλέξης Καρδαμπίκης: “Τιμή στη λατρεία για ελευθερία” – Το μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο των 48 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, έγραψε τα εξής:

“ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973-2021.

Κάθε χρόνο στις 17 Νοέμβρη γιορτάζουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην 7χρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου. Με μοναδικά αιτήματα την καλύτερη παιδεία, την ελευθερία και τη δημοκρατία, η νεολαία επαναστάτησε ενάντια στην καταπίεση του απολυταρχικού καθεστώτος του Παπαδόπουλου και κατέλαβε το Πολυτεχνείο, από όπου καλούσε τον ελληνικό λαό σε αντίσταση.

Το έπος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε και θα τιμάται όσο θα υπάρχουν άνθρωποι, γιατί ο άνθρωπος είναι γεννημένος να ζει ελεύθερος και το Πολυτεχνείο έγινε σύμβολο της Ελευθερίας.

Χαιρετίζουμε με συγκίνηση και περηφάνια την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Εκφράζουμε τον θαυμασμό μας για την μεγάλη θυσία και τιμούμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, που προσέφεραν ότι πιο πολύτιμο είχαν στο βωμό της λευτεριάς και της δημοκρατίας.

Στο απέραντο ιστορικό τοπίο αυτού του λαού, υπάρχουν μυριάδες γεγονότα που θα άξιζε να θυμόμαστε και να τιμούμε. Τι είναι αυτό το ξεχωριστό που έχει αυτό το γεγονός ;Αυτή η γιορτή είναι της νεολαίας, γιορτή των νέων ανθρώπων και μόνο.

Τιμή στη λατρεία για ελευθερία, στην περιφρόνηση του κινδύνου και στο αδάμαστο πνεύμα των νιάτων”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ