25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αλβανία: ο Ράμα και τα οδοιπορικά του έξοδα των 19 εκατομμυρίων ευρώ

Η αντιπολίτευση ζητά εξεταστική επιτροπή, ενώ ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα απαντάει ότι οι Δημοκρατικοί είναι συνεργάτες των Ρώσων.

Αφού η αντιπολίτευση ζητά εξεταστική επιτροπή, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αντέδρασε σήμερα στο αίτημα των δημοκρατικών της αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ο Ράμα, σε ανάρτησή του στο Twitter, θεωρεί ότι αυτό που κάνει η αντιπολίτευση είναι μια συνεχής προσπάθεια να δηλητηριασθεί ο λαός με ψέματα και να υποκινήσει καυγά και συγκρούσεις, ανέφερε ο ανταποκριτής του ΜΙΑ από τα Τίρανα.

«Θεέ μου, να κλάψεις ή να γελάσεις, μόνο που εδώ σε συκοφαντούν και σου λένε να έχεις περισσότερη διαφάνεια. Πώς όμως επιτυγχάνεται αυτή η διαφάνεια όταν τους δείχνεις τους αριθμούς και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν; Και όταν λένε γιατί διαφημίζετε την Αλβανία; Μας έχουν ρωτήσει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια για το αεροπλάνο της Air Albania και τους δώσαμε τις πληροφορίες, αλλά τώρα εντάχθηκαν οι Ιρανοί χάκερ και η ομάδα Rubla Chorba – «η σούπα από ρούβλια» (οι Δημοκρατικοί που θεωρούνται ύποπτοι ότι έλαβαν χρήματα από τη Ρωσία για τις εκλογές), οπότε όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά στην οποία πρέπει να πεταχτεί όσο περισσότερο λάδι. Επίσης λένε ότι δεν φταίει ο Πούτιν, σηκωθείτε λαέ, το καθεστώς πρέπει να καταρρεύσει, αναφέρει στην αντίδραση του ο Ράμα».

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι μόνο οι σεΐχηδες και οι δικτάτορες ταξιδεύουν με τσάρτερ, ενώ όλες οι κυβερνήσεις από την περιοχή και από την Ευρώπη έχουν δικά τους αεροπλάνα, εκτός από την Αλβανία.

Το πείσμα είναι εμφανές στη συνεχή προσπάθεια δηλητηρίασης και υποκίνησης αυτού του λαού σε μάχη και σύγκρουση, με τις πιο τερατώδεις συκοφαντίες, ξεκινώντας από μισές αλήθειες που είναι και τα μεγαλύτερα ψέματα, επισημαίνει.

Μετά από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τον Ράμα από Ιρανούς χάκερ, η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε ότι ξόδεψε 19 εκατομμύρια ευρώ σε 127 αεροπορικά ταξίδια.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες, ο Ράμα ανακοίνωσε ότι ο Σαλί Μπερίσα, ως τότε πρωθυπουργός, ξόδεψε 251 365 000 Λεκ δηλαδή 2,2 εκατομμύρια ευρώ μόνο για αεροπορικές μεταφορές το 2010 και δαπάνησε 64 972 Λεκ  – 550 388 ευρώ το 2021. Πρόσθεσε ότι τα ιδιωτικά του ταξίδια τα πληρώνει από τις προσωπικές του οικονομίες.

Πηγή: https://denesen.mk/rama-i-patnite-troshoci-od-19-milioni

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ