24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αλλάζει από σήμερα -και για λίγες ημέρες- το σκηνικό του καιρού στην Ευρυτανία. Τα χαρακτηριστικά της μεταβολής

Ανοιξιάτικες συνθήκες επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα στην Ευρυτανία, με τη θερμοκρασία στο Καρπενήσι να φθάνει, το Σάββατο 27/2, στους… 18 βαθμούς, συνοδεία ηλιοφάνειας. Ωστόσο, ήδη από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, τελευταία ημέρα του χειμώνα ημερολογιακά, επίκειται μεταβολή του καιρού και πτώση των τιμών του υδραργύρου.

Πιο αναλυτικά, η ανοιξιάτικη ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί και οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 10-11 βαθμούς. Παράλληλα, σημαντικά θα ενισχυθούν οι βοριάδες και στα ανατολικά ίσως σημειωθούν πρόσκαιρα ασθενή φαινόμενα (βροχή).

Τη Δευτέρα 1η Μαρτίου τα κύρια γνωρίσματα του καιρού θα είναι η σχετική ψύχρα και οι βόρειοι άνεμοι, παρότι περιμένουμε διαστήματα με ηλιοφάνεια. Φαινόμενα δεν αναμένονται, έως 9 βαθμούς η θερμοκρασία.

Πιο αισθητό θα είναι το κρύο κατά τη διάρκεια της Τρίτης 2 Μαρτίου, αφού ο υδράργυρος δεν θα δείξει πάνω από 6 βαθμούς. Παράλληλα, διαφαίνονται παροδικά φαινόμενα, που στα ορεινά θα είναι χιονοπτώσεις. Διατηρούνται οι βοριάδες.

Σε πορεία βελτίωσης θα εισέλθει ο καιρός στην Ευρυτανία από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Αναλυτικά, διαβάστε στην έντυπη έκδοση των Ε.Ν.

Για την Κυριακή (28/2) η ΕΜΥ αναφέρει:

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι και το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

Για τη Δευτέρα (1/3):

Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο κυρίως τις πρωινές ώρες και στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου κυρίως από το απόγευμα. Ασθενείς
χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οάνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ