28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αλ. Καρδαμπίκης: Μεγάλες ζημιές στον Δήμο Αγράφων από την κακοκαιρία Genesis – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα (ΦΩΤΟ)

Παρελθόν αποτελεί στην Ευρυτανία η κακοκαιρία Genesis, που επηρέασε με βροχές και καταιγίδες το σύνολο του νομού. Τα φαινόμενα δεν είχαν μεγάλη διάρκεια, ωστόσο η έντασή τους ήταν ικανή να δημιουργήσει ζημιές και καταστροφές, όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

«Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν (…) προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στον Δήμο Αγράφων. Δημιουργήθηκαν πολλές κατολισθήσεις, καθιζήσεις, αποκλείστηκαν προσωρινά χωριά, σχηματίστηκαν χείμαρροι, παρασύρθηκαν βράχοι, πέτρες, χώματα και έγιναν διακοπές της ΔΕΗ οι οποίες αποκαταστάθηκαν», αναφέρει ο δήμαρχος και σημειώνει ότι συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου Αγράφων προσπάθησαν και κατάφεραν να δώσουν στα πληγέντα τα χωριά οδική πρόσβαση.

Πάντως, όπως λέει ο κ. Καρδαμπίκης, οι αγροτικοί δρόμοι που καθαρίστηκαν ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και ενόψει των κτηνοτρόφων που ανεβαίνουν στα βουνά, χρειάζονται σχεδόν στο σύνολό τους και πάλι καθάρισμα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στις τοπικές κοινότητες του Μοναστηρακίου, του Αγίου Γεωργίου, της Δάφνης, του Μάραθου, της Χρύσως, της Ανατολικής Φραγκίστας και στην πηγή του Πούντου από όπου υδρεύονται πολλά χωριά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ