25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ανάμιξη της Σκότλαντ Γιάρντ για το πόρισμα του κορονοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στρίτ (video)

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Στη Βρετανία, νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με την έκθεση Σου Γκρει για τα κορονοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στρίτ. Με παρέμβασή της η Σκότλαντ Γιάρντ κάλεσε την ανώτατη δημόσια λειτουργό να μη δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που έρευνα η ίδια προκαλώντας πολιτικό σεισμό.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ζήτησε από τη Σου Γκρέι να αφαιρέσει από την έκθεση της τις αναφορές στα οκτώ περιστατικά που ερευνά προκειμένου να αποφευχθεί παρεμπόδιση των ερευνών τους.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες με αγανάκτηση από ηγέτες της αντιπολίτευσης και πολιτικούς.

«Επιθυμώ να δω ολόκληρη την έκθεση της Σου Γκρέι και θέλω αυτή η έρευνα να τελειώσει το συντομότερο δυνατό γιατί αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση όπου το σύνολο της κυβέρνησης έχει παραλύσει γιατί η αστυνομία εξετάζει τώρα τι έκανε ο Πρωθυπουργός στην Ντάουνινγκ Στριτ», σχολίασε ο Κιρ Στράμερ, πρόεδρος των Εργατικών.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα. Μοιάζει να είναι απόπειρα διόρθωσης λαθών. Ο μόνος που κερδίζει όπως είπα, είναι ο Μπόρις Τζόνσον», αναφέρει ο Ίαν Μπλάκφορντ, πρόεδρος του εθνικού κόμματος Σκωτίας.

Η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποκάλυψε ότι θύμωσε όταν άκουσε για τα πάρτι και δήλωσε ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ηγέτιδα της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζεον: «Αυτό γίνεται όλο και πιο σκοτεινό κάθε λεπτό… Η διαδικασία της έρευνας βοηθά τον Τζόνσον σε βάρος της δημόσιας ευθύνης».

Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνείται ότι μίλησε στην αστυνομία για την έκθεση της Γκρέι

Η παρέμβαση της Σκότλαντ Γιαρντ σημαίνει τώρα ότι η έκθεση της Γκρέι είτε θα καθυστερήσει περαιτέρω είτε θα δημοσιευθεί χάνοντας μερικά από τα ισχυρότερα ευρήματα της. Μία εξήγηση είναι ότι η αστυνομία δεν θέλει στα άτομα που θα ανακρίνει να διαβάσουν τι έχουν καταθέσει άλλοι. Κάθε καθυστέρηση εντείνει τις υποψίες.

Κυρίως γιατί κάθε καθυστέρηση είναι υπέρ του Μπόρις Τζόνσον, που έτσι έχει τώρα αρκετό χρόνο να προχωρήσει με δημοφιλείς στους βουλευτές του πολιτικές, που θα του κερδίσουν την εύνοια τους κι έτσι δεν θα αμφισβητήσουν την ηγεσία του.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ