19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αναβαθμίζεται το Ορειβατικό Καταφύγιο Καλιακούδας. Τι προβλέπει το έργο προϋπολογισμού 48.000€

ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Στην αναβάθμιση του ορεινού καταφυγίου Καλιακούδας, μέσω του Τοπικού Προγράμματος LEADER της Αναπτυξιακής Φθιώτιδας ΑΕ ΟΤΑ, προχωρά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Καρπενησίου.

Το έργο έχει εγκριθεί στην Υποδράση 19.2.4.3: «Στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών υποδομών», του Υπομέτρου 19.2 «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την Τοπική Στρατηγική Ανάπτυξης για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα», του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ)» του ΠΑΑ 2014-2020 και οι πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Ο προϋπολογισμός του αγγίζει τις 48.000 ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες αναβάθμισης και επισκευής στο υπάρχον κτήριο και πέριξ αυτού.

Πιο ειδικά, προβλέπεται η κατασκευή τουαλέτας ΑΜΕΑ στον εσωτερικό χώρο του καταφυγίου, εξωτερική θερμομόνωση στο κέλυφος του κτηρίου, καθώς και φωτοβολταϊκά πάνελ που θα τοποθετηθούν στη στέγη. Θα γίνει αντικατάσταση των υπαρχόντων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά. Το σύστημα πυροπροστασίας θα αναβαθμιστεί με νέο πυροσβεστικό ερμάριο που θα εξοπλιστεί με καινούρια μέσα πυρόσβεσης.

Στα έργα επισκευής περιλαμβάνεται επίσης και η αντικατάσταση της υπάρχουσας κουζίνας, καθώς και των τουαλετών. Ακόμη, θα γίνει πλακόστρωση στους διαδρόμους γύρω από τον χώρο του κτίσματος με την αναγκαία διαμόρφωση του εδάφους χωρίς μηχανικά μέσα.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή Επιστολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από τους Ενδιαφερόμενους (στάδιο 1ο ) σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, ορίζεται η 14η Αυγούστου 2021. Η κατάθεση των σχετικών φακέλων από τους Ενδιαφερόμενους θα γίνεται είτε ιδιοχείρως, είτε με ταχυμεταφορές, ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση 2ο Χλμ. Καρπενησίου-Λαμίας στα γραφεία του ΕΟΣ Καρπενησίου. Μετά την πάροδο της πιο πάνω προθεσμίας κανένας φάκελος δεν θα γίνεται αποδεκτός, σημειώνεται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6977755388 (Κόγιας Κωνσταντίνος) και στο e-mail [email protected].

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ