20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αναβαθμίζεται το Πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας – Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΠΣΤΕ & 5ης Υ.Π.Ε.

από την έντυπη έκδοση

Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Αναβάθμιση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας του Δήμου Αγράφων» συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης.

Η ανάγκη σύναψης της προγραμματικής σύμβασης προέκυψε από το γεγονός ότι η 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, που είναι ο λεγόμενος «κύριος» του έργου, οφείλει να εκχωρήσει την αρμοδιότητα εκτέλεσής του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 340.000 ευρώ.

Το έργο στοχεύει στην πλήρη συντήρηση και επισκευή της κτηριακής και ηλεκτρομηχανολογικής υποδομής με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής των Αγράφων.

Πιο ειδικά, όπως είχαν γράψει τα Ευρυτανικά Νέα σε σχετικό ρεπορτάζ (αρ. φυλ. 942/10-3-21), μεταξύ των παρεμβάσεων που θα γίνουν είναι: αντικατάσταση δαπέδων, αντικατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων, κατασκευή νέων χώρων λουτρών και αποχωρητηρίων, θερμομόνωση οροφής, εξωτερική θερμομόνωση, ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών του κτηρίου, κατασκευή νέων ερμαρίων, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστεί βιομηχανικό δάπεδο, νέα σκάλα ανόδου και επικλινούς ράμπας για χρήση των ΑΜΕΑ και νέο στέγαστρο για τη στάθμευση ασθενοφόρου, σε επαφή με το κτήριο. Επίσης, προβλέπεται ανακαίνιση της ύδρευσης και αποχέτευσης του κτηρίου, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, παρεμβάσεις στον τομέα της πυροπροστασίας κ.α.

Δεδομένο είναι το όφελος της τοπικής κοινωνίας, όπως και ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του έργου, το οποίο θα συμβάλλει στη βελτίωση και στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Μετά την ένταξη του έργου στην ΣΑΕΠ 066 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση και την εκτέλεσή του.

Δηλώσεις Σπανού-Σερέτη

Αμέσως μετά την υπογραφή της Προγραμματικής, ο Περιφερειάρχης, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε: «Έχουμε δώσει προτεραιότητα στην Υγεία και το έχουμε αποδείξει με χρηματοδοτήσεις άνω των 5 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό των 8 Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας και 2,5 εκατ. ευρώ περίπου για τη βελτίωση 11 Κέντρων Υγείας. Εξασφαλίσαμε και διαθέτουμε ακόμη 340.000 ευρώ για την πλήρη και ουσιαστική αναβάθμιση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας του Δήμου Αγράφων. Η παρέμβασή μας αφορά στη μέριμνα για τη δημόσια Υγεία, το οφειλόμενο αίσθημα ασφάλειας για τους συμπολίτες μας που επιλέγουν να διαμείνουν στη γενέτειρά τους, ή να μετοικήσουν στην όμορφη γη της Ευρυτανίας και δη των Αγράφων».

Ακολούθως, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Φώτης Σερέτης, δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για την άψογη συνεργασία που έχουμε, βάσει της οποίας εξοπλίζονται τα Νοσοκομεία με ιατρικό εξοπλισμό και αναβαθμίζονται τα Κέντρα Υγείας, όπως και τα Πολυδύναμα Ιατρεία. Κοινός μας στόχος είναι η συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στη Στερεά Ελλάδα, προς όφελος των πολιτών».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ