19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αναβλήθηκε πλειστηριασμός ‘Α κατοικίας – Κινητοποίηση από το εργατικό κέντρο Λέσβου (video)

Αναβλήθηκε τελικά σήμερα ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός Ά κατοικίας συνταξιούχου ναυτικού από τη Χίο που είχε προγραμματιστεί σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Μυτιλήνη.

Η συμβολαιογράφος, που είχε οριστεί να υλοποιήσει τον πλειστηριασμό πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε και δεν υπήρχε ενημέρωση για το τί μέλλει γενέσθαι. Από νωρίς το πρωί μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και άλλων εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, και νεολαίοι, βρέθηκαν έξω από το κτίριο που θα γινόταν ο πλειστηριασμός, δηλώνοντας ότι σήμερα ο πλειστηριασμός δεν έγινε και ούτε θα επιτρέψουν να γίνει.

Ο συνταξιούχος πήρε δάνειο 60.000, πλήρωνε δόσεις για 5 χρόνια, αλλά και μετά από τις μειώσεις των εισοδημάτων και αδυναμία πληρωμών, το χρέος του ανέβηκε στις 68.000 ευρώ.

Όπως σημειώνει το εργατικό κέντρο Λέσβου «η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει τεράστιες ευθύνες που αντί να προστατεύει την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών, αφήνει ανεξέλεγκτα τα funds και τους τοκογλύφους, να λυμαίνονται το βιός των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Η στάση κυβέρνησης και θεσμών, που εν μέσω ακρίβειας αρπάζουν τα σπίτια του λαού μας, δεν πρόκειται να μένει αναπάντητη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τοκογλύφο, να βάλει χέρι στις λαϊκές κατοικίες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ