Ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών Ευρυτανίας για την στελέχωση του Νοσοκομείου Καρπενησίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, αν και για πολλά χρόνια επιτέλεσε ένα δυσανάλογο προς το μέγεθός του έργο, το οποίο έχει αναγνωριστεί τόσο από τα κρατικά όργανα και φορείς, όσο και από τους απλούς πολίτες, βρίσκεται πλέον σε δυσχερή θέση γιατί η στελέχωσή του σε κύριες ιατρικές ειδικότητες είναι εξαιρετικά ελλιπής. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, οι γιατροί ΕΣΥ του νοσοκομείου λιγοστεύουν, αποχωρούντες, συνταξιοδοτούμενοι ή μετακινούμενοι σε άλλες θέσεις χωρίς να αντικαθίστανται. Έτσι, υπάρχουν σοβαρά ελλείμματα σε καίριες ειδικότητες στα Εργαστήρια, στον Παθολογικό και στον Χειρουργικό Τομέα.

Τονίζουμε ότι, το Νοσοκομείο μας καλύπτει μια γεωγραφικά μεγάλη και άγονη περιοχή, δύσβατη και ιδιαίτερα προβληματική και συχνά με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το νοσοκομείο βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και αποτελεί τον μόνο σημαντικό υγειονομικό σχηματισμό μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, μέσα σε ορεινούς όγκους. Αναγκάζεται να εκτελεί δραστηριότητα τόσο δευτεροβάθμιας όσο και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, επείγουσας και μη. Παράλληλα, οι διακομιδές βαρέων περιστατικών που εξ ανάγκης δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν επί τόπου γιατί απαιτούν ειδικότερη περίθαλψη και μέσα (διαγνωστικά ή θεραπευτικά) που δεν διατίθενται. Παράλληλα απαιτούν συνοδεία ιατρού, η οποία με τη σειρά της μειώνει το στελεχιακό δυναμικό της καθημερινής εφημερίας του. Το έδαφος και οι οδικές προσβάσεις δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στις μετακινήσεις ασθενών, ενώ τους θερινούς μήνες, τις Κυριακές και τις Αργίες ο πληθυσμός διπλασιάζεται και τριπλασιάζεται με αύξηση των εκτάκτων περιστατικών και των πάσης φύσεως ατυχημάτων. Αυτά είναι γνωστά τόσο στις ανώτερες υγειονομικές αρχές όσο και στις διοικητικές αρχές, τοπικές και περιφερειακές.

Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε την συμπλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου. Κυρίως όμως απαιτείται η άμεση στελέχωση των εξής τμημάτων/τομέων/εργαστηρίων με τουλάχιστον 1 γιατρό με οποιοδήποτε τρόπο είναι πρόσφορος: προκηρύξεις για οργανικές/επικουρικές θέσεις, ιδιωτικές συμβάσεις κλπ. Έχουμε ανάγκη κυρίως νέων γιατρών (Επιμελητών Β) που καλύπτουν και περισσότερες μέρες εφημερίας.

Α) Παθολογικός Τομέας: Καρδιολόγος, Παθολόγος και Παιδίατρος.

Β) Χειρουργικός Τομέας: Αναισθησιολόγος, Χειρουργός, Ορθοπαιδικός

Γ) ΤΕΠ: Γιατρός ΤΕΠ οιασδήποτε ειδικότητας

Δ) Εργαστηριακός Τομέας: Γιατρός Αιμοδοσίας και Ακτινολόγος-Ακτινοδιαγνώστης.

Εννοείται πως στην συνέχεια θα πρέπει να συμπληρωθούν και οι υπόλοιπες κενές οργανικές θέσεις!

Χωρίς να συμπληρωθούν άμεσα αυτά τα κενά, το νοσοκομείο θα συνεχίσει να φθίνει στις παροχές του εις βάρος της ζωής και της υγείας του πληθυσμού. Κάνουμε έκκληση σε κάθε φορέα της Ευρυτανίας να υποστηρίξει το αίτημά μας, αλλά κυρίως την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Ευρυτανίας!

Τα μέλη της ΕΙΝΚΥΕ