19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ανανεώνονται συμβασιούχοι και επικουρικοί στο Θεραπευτήριο Χρ. Παθήσεων – Ικανοποίηση εκφράζει η διοίκηση

από την έντυπη έκδοση

Την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε άλλους προνοιακούς φορείς, προανήγγειλε από τη Βουλή η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, κ. Λιάνας Κανέλλη, η υφυπουργός είχε διευκρινίσει ότι επρόκειτο να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των συμβασιούχων μέχρι και τη δημοσίευση διορισμού των υποψηφίων, με βάση τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις με προσοχή από τους αρμόδιους φορείς όπως απαιτείται.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία επεκτείνεται για ένα εξάμηνο ακόμα, η διάρκεια των συμβάσεων των 500 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί στις 14 Μαρτίου 2020 για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που είχαν δημιουργηθεί στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και τις δομές προστασίας και φροντίδας χρονίως πασχόντων εξαιτίας της πανδημίας. Πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων. Η ενίσχυση των δομών προστασίας των ευάλωτων συμπολιτών μας κρίθηκε αναγκαία, καθώς ο υγειονομικός κίνδυνος από την Covid-19 συνεχίζεται.

“Στην κρίσιμη αυτή περίοδο εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας αναγκαίες για την ασφαλή διαβίωση των φιλοξενούμενων στις δομές προστασίας και θα εξακολουθήσουμε να το πράττουμε για όσο ακόμα χρειασθεί”, δήλωσε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Μιχαηλίδου.

Ανανεώνονται 14 συμβάσεις στο ΘΧΠ

Το θέμα αφορά άμεσα εργαζόμενους που προσλήφθηκαν λόγω covid-19 με εξάμηνη σύμβαση και επικουρικό προσωπικό, που απασχολούνται στις δομές πρόνοιας του νομού Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Καρπενησίου. Πρόκειται για συνολικά 14 άτομα, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, η σύμβαση των οποίων θα έληγε την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε και η ανανέωση των συμβάσεων και, συγκεκριμένα, τριών (3) εργαζομένων οι οποίοι έχουν προσληφθεί λόγω πανδημίας. Η σύμβασή τους ήταν διάρκειας 6 μηνών και ανανεώνεται για άλλους 6 μήνες. Παράλληλα, η ανανέωση αυτή πραγματοποιείται για δεύτερη φορά. Ακόμη, για άλλους 11 εργαζόμενους (παλιό επικουρικό προσωπικό) παρατείνεται η σύμβαση και θα λήξει αν και όταν προσληφθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι, των οποίων η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ εκκρεμεί.

Τα Ευρυτανικά Νέα, επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο του Θεραπευτηρίου, κ. Κλεομένη Λάππα, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του για την ανανέωση των συμβάσεων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της δομής, ενώ δήλωσε ότι οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων είναι έτοιμες να υπογραφούν μόλις ψηφιστεί η παράτασή τους από την Ελληνική Βουλή.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ