20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ανοίγουν -με υποχρεωτικά self tests- οι Σχολές Οδήγησης, από τη Δευτέρα 19/4 – Τι ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Το άνοιγμα των Σχολών Οδηγών από την προσεχή Δευτέρα, 19 Απριλίου, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, το άνοιγμα θα γίνει με μέτρα και υποχρεωτικά self tests.

Πιο αναλυτικά:

-Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά

-Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους

-Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση

-Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

-Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ).

Η ανακοίνωση Χαρδαλιά για την επαναλειτουργία των σχολών οδηγών

Όπως έγραφαν σε ρεπορτάζ τους τα Ευρυτανικά Νέα, την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη του κλάδου τους ζητούσαν οι εκπαιδευτές οδήγησης στο Καρπενήσι, που από τον Νοέμβριο τελούν υπό καθεστώς “ομηρίας”. Οι σχολές  ήταν κλειστές -με κρατική εντολή- την πρώτη περίοδο του lockdown από τις 13 Μαρτίου μέχρι τις 15 Μαΐου 2020. Το καλοκαίρι λειτούργησαν κανονικά, ωστόσο από τις 6/11/21 τέθηκαν εκ νέου σε καθεστώς αναστολής.

Παράλληλα, δεκάδες είναι οι υποψήφιοι οδηγοί που περίμεναν την άρση των περιοριστικών μέτρων ώστε να προχωρήσει (ή να συνεχιστεί) η διαδικασία της εκμάθησης και να εξεταστούν πρακτικά και θεωρητικά για τη λήψη του διπλώματος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ