30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αντάμωσαν οι Καρπενησιώτες της Αθήνας. Με επιτυχία ο ετήσιος χορός και η κοπή βασιλόπιτας του “Βελουχιού” (ΦΩΤΟ)

Με πλήθος κόσμου, Ευρυτάνων και φίλων του Καρπενησίου, πραγματοποιήθηκε, στο ξενοδοχείο Κάραβελ στην Αθήνα, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας “Το Βελούχι”

Την ευκαιρία, στα μέλη και στους φίλους του συλλόγου, να συναντηθούν, να μοιραστούν στιγμές χαράς, να διατηρήσουν τους δεσμούς που τους ενώνουν και να ανταλλάξουν ευχές για το 2024, έδωσε ο ετήσιος χορός των Καρπενησιωτών της Αθήνας. Παρουσία πολλών ανθρώπων, Ευρυτάνων και φίλων του Καρπενησίου, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, η εκδήλωση του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας “Το Βελούχι”.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο συμπατριώτης μας ιερέας και εφημέριος του Ι.Ν. Προφήτου Δανιήλ Μεταξουργείου Αθηνών, π. Σπύρος Παπασπύρος. Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και έλαβαν τον λόγο οι κ.κ.: Κέλλυ Μπουρδάρα, πρ. Βουλευτής και Υπουργός, Άρης Τασιός, Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Χρήστος Κακαβάς, Δήμαρχος Καρπενησίου, Κατερίνα Καλαντζή, Περιφερειακή Σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής & Δασικής Πολιτικής. Επίσης, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι Συνδέσμων και ευρυτανικών Συλλόγων.

Από τους ομιλητές έγινε αναφορά στην πολύτιμη συνεισφορά του εκλιπόντος Δημήτρη Ευαγγελοδήμου ενώ διατέθηκε και το 14ο τεύχος του περιοδικού «Τα Καρπενησιώτικα», το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του. Ο Δ. Ευαγγελοδήμος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο, σε ηλικία 69 ετών. Εργάστηκε επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στον χώρο των ΜΜΕ, ενώ αγαπούσε ιδιαίτερα την ιστορική μελέτη και έρευνα της γενέθλια γης, έχοντας συγγράψει και τέσσερα βιβλία με σχετική θεματολογία.

Κατά τη διάρκειας της εκδήλωσης των Καρπενησιωτών, προσφέρθηκαν μπύρες της μικροζυθοποιίας Ευρυτανίας Carpinus, προσφορά του κ. Νίκου Αντωνόπουλου, ενώ ο τυχερός του φλουριού της βασιλόπιτας κέρδισε ένα χαλί, ιδιαίτερης αξίας, χορηγία της εταιρείας ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αυτής κ. Ιωάννη Καντώνια.

«Το κέφι ήταν ζωηρό και ο χορός κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση ότι σύντομα θα ξαναβρεθούμε στις επόμενες δράσεις του Συλλόγου για το 2024», αναφέρει το «Βελούχι».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ