25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αντίθετοι με τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης οι έμποροι του Καρπενησίου. Η θέση της προέδρου, από την έντυπη έκδοση

από την έντυπη έκδοση

Αντίθετη στην επαναλειτουργία, μετά από δύο (2) χρόνια, του παζαριού του Προφήτη Ηλία, δηλώνει, μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου.

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, ο Δήμος Καρπενησίου έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για τη διεξαγωγή της ετήσιας εμποροπανήγυρης, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί από τις 30 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, επί της οδού που οδηγεί στον ΟΑΕΔ. Ήδη, έχουν καθοριστεί οι τιμές των παραπηγμάτων και αναμένεται η προκήρυξη των διαγωνισμών για την κατασκευή και ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων.

Πάντως, ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος δεν είναι σύμφωνος με την επιστροφή του παζαριού και ζητά να έχει λόγο στη συζήτηση. «Εμείς δεν ερωτηθήκαμε για τη φετινή εμποροπανήγυρη», λέει στην εφημερίδα η πρόεδρος των εμπόρων και προσθέτει: «Τόσο το 2020 όσο και το 2021 είχε ζητηθεί η άποψή μας. Είχαμε συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, εκεί ζήτησαν τη γνώμη μας και οι ίδιοι συμφώνησαν τότε και τεκμηρίωσαν την άποψή τους ότι δεν θα πρέπει να γίνει. Φέτος είναι επιτακτική η ανάγκη έστω και στο παρά… πέντε να ερωτηθούμε (…)».

«Οι λόγοι για τους οποίους το παζάρι δεν θα πρέπει να γίνει είναι δύο», τονίζει και αναφέρει πιο αναλυτικά τα εξής: «Πέρυσι όταν συμφωνήσαμε να μην γίνει το παζάρι είχαμε 380 κρούσματα στην Ελλάδα και κανένα στο Καρπενήσι. Βέβαια, τηρούνταν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Φέτος τα κρούσματα είναι σταθερά πάνω από 10-15 χιλιάδες και πάνω από 10-20 οι ημερήσιες μολύνσεις στο Καρπενήσι· ευαγγελίζονται όλοι και λένε ότι επειδή δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας, μπορεί να γίνει το παζάρι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να ισχυριστεί κάποιος».

«Επίσης», συμπληρώνει, «φέτος που η αγορά υποφέρει, δεν θα πρέπει να έρθει το παζάρι. Πέρα από το ότι φεύγουν λεφτά έξω από την πόλη και είναι βασικό αυτό -γιατί τα τέλη που δίνουμε εμείς οι δημότες είναι ανταποδοτικά- θα πρέπει ο κόσμος να παραμείνει στο κέντρο της πόλης για να ενισχυθούν τα μαγαζιά, γιατί δεν μιλάω μόνο για το λιανεμπόριο. Εάν ο κόσμος φύγει προς τα εκεί δεν θα ενισχυθεί ούτε η εστίαση, ούτε τα άλλα τα μαγαζιά, ούτε τίποτα. Οπότε αυτό πρέπει να το δουν, σε δεύτερο χρόνο πριν ακόμα παρθούν οι αποφάσεις (…)».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ