25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αντίθετος ο Πέτρος Κρίκης στην ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου στη συνοικία του Αγ. Αθανασίου

Στο αυριανό (Τρίτη 9/5) δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων η δημοτική αρχή φέρνει ως θέμα τη διάνοιξη της οδού Τ. Τσιόγκα μέχρι τον κυκλικό κόμβο στην Κρανώνος. Ένα έργο στο οποίο αντιτίθεται η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο επικεφαλής της και υποψήφιος εκ νέου δήμαρχος Λάρισας Πέτρος Κρίκης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι “το συγκεκριμένο σχέδιο που έρχεται για συζήτηση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, αύριο Τρίτη, αυτό της διάνοιξης των οδών Τ. Τσιόγκα και Κρανώνος όχι μόνο δεν θα καλυτερέψει την ασφυκτική κατάσταση που βιώνει η πόλη από την υλοποίηση του ΣΒΑΚ, αλλά θα αποτελέσει τη χαριστική βολή. Σε μια σημαντικά επιβαρυμένη περιφερειακά του κέντρου οδική αρτηρία, η διοίκηση Καλογιάννη έρχεται να τη μετατρέψει σε βασική οδική συλλέκτρια αρτηρία, ώστε να διώξει την κίνηση από το κέντρο της πόλης και να την οδηγήσει στις συνοικίες, όπως αυτή του Αγ. Αθανασίου. Το σχέδιο της διάνοιξης και της ολοκλήρωσης του εσωτερικού δακτυλίου στο συγκεκριμένο σημείο μήκους 4 χιλιομέτρων, θα αποκόψει ένα πολύ σημαντικό μέρος της συνοικίας του Αγ. Αθανασίου από το ποτάμι και θα οδηγήσει χιλιάδες οχήματα να περνάνε ακόμη και έξω από τις πόρτες των σπιτιών.

Επιπλέον το συγκεκριμένο σχέδιο θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο ήδη επιβαρυμένο και υποβαθμισμένο από πλευράς χώρων 8ο Γυμνάσιο (απέναντι από τη ΔΕΥΑΛ), καθώς θα καταστρέψει το γήπεδο 5Χ5 που βρίσκεται όπισθεν του σχολείου, περικυκλώνοντάς το από οδικές αρτηρίες και δυο νέους κυκλικούς κόμβους, στην οδό Λαγού και στη ΔΕΥΑΛ, όπου προβλέπει ότι θα κουμπώσει ο εσωτερικός δακτύλιος.  

Το σχέδιο έκτρωμα πραγματικά, όχι μόνο δεν θα μετατρέψει σε περιοχή ήπιας κυκλοφορίας τη συνοικία του Αγ. Αθανασίου στην Κρανώνος, αλλά θα καταστρέψει ένα φυσικό ΚΧ χώρο, ένα πάρκο, προσθέτοντας ένα τεράστιο εμπόδιο για την πρόσβαση στην παρόχθια ζώνη του Πηνειού ποταμού.(…) Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής και συνολικά τον λαό της πόλης να βγάλει τα συμπεράσματά του απ’ αυτή την πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κ.α. στη Λάρισα και να πάρει μέρος στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 7:30 το απόγευμα.”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ