19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αντίθετο στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου – Η ανακοίνωση

από την έντυπη έκδοση

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καρπενησίου αντιδρούν στους εμβολιασμούς που επιβάλλει η κυβέρνηση για λόγους δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως όποιος εργαζόμενος σε νοσοκομεία, γηροκομεία και ευαίσθητες υπηρεσίες δεν εμβολιαστεί, θα απομακρύνεται από τη θέση του με άδεια άνευ αποδοχών.

Πολλοί ξεχνούν ότι εργάζονται σε έναν ευαίσθητο τομέα, αυτόν της Υγείας και διεκδικούν… ατομικά δικαιώματα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνδικαλιστές των εργαζομένων και την οποία υπογράφει ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γ.Ν. Καρπενησίου -οι μισοί σχεδόν εκ των οποίων παραμένουν, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, ανεμβολίαστοι- δίνει το στίγμα της ανύπαρκτης “ατομικής τους ευθύνης”. Σε αντίθεση βέβαια με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευρυτανίας που προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι υπερψηφίστηκε ήδη στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Η κυβερνητική πρωτοβουλία “πέρασε” με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί επιβάλλονται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αφορούν όλο το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρία, των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας (διαγνωστικά κέντρα, αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, νοσηλείας και ΕΟΔΥ). Στο υγειονομικό προσωπικό το οποίο θα πρέπει να εμβολιαστεί υποχρεωτικά εντάσσεται και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, με βάση τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατατέθηκαν.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του Γ.Ν. Καρπενησίου, έχει ως εξής:

“Το Σωματείο Εργαζομένων είναι κάθετα αντίθετο σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης βίας και εκφοβισμού των εργαζομένων. Οιαδήποτε μέτρα ενέχουν χαρακτήρα άμεσου ή έμμεσου καταναγκασμού για εμβολιασμό ή άλλη ιατρική πράξη, συνιστούν ευθεία παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των άρθρων του Συντάγματος της Ελλάδας, όσο και ευρωπαϊκών και διεθνών συμβάσεων.

Η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί επιτέλους τις ατομικές ελευθερίες όλων! Οι ανακοινώσεις περί υποχρεωτικότητας, που φυσικά θα καταπέσει στα διοικητικά δικαστήρια, υπονομεύουν την ίδια την εμβολιαστική προσπάθεια.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανδρέου Νικόλαος

O Γεν. Γραμματέας

Μανταλιός Πέτρος“.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ