30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Αντίο δάσκαλε…”. Οι Αγραφιώτες αποχαιρετούν τον Γρηγόρη Γεωργαλή, άοκνο εργάτη του πνεύματος – Αύριο στα Λεπιανά η κηδεία του

Σημαντική απώλεια αποτελεί για τη δυτική Ευρυτανία ο θάνατος του Γρηγόρη Γεωργαλή, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσέφερε πολλά επί δεκαετίες στις νέες γενιές, ευρυμαθής, πάντα πρόθυμος να συνεισφέρει, «άοκνος εργάτης του πνεύματος», όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00 το μεσημέρι, στα Λεπιανά, τόπο καταγωγής του.

Καρδαμπίκης: “Αντίο δάσκαλε…”

Με αφορμή τον θάνατό του, ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, έγραψε: «Αντίο δάσκαλε… Μεγάλη θλίψη σκόρπισε σήμερα στην τοπική κοινωνία των Αγράφων η είδηση του θανάτου του ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΕΩΡΓΑΛΗ ενός αγαπημένου εκπαιδευτικού από τα Λεπιανά. Ένας σπουδαίος δάσκαλος που δίδαξε για πολλά χρόνια πολλές γενιές μαθητών, αφήνοντας ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό και την καρδιά τους την ευρύτητα του πνεύματος του, το δυνατό μυαλό του κ τον πολύ ξεχωριστό τρόπο διδασκαλίας του».

«Ακέραιος άνθρωπος, ηθικός, δίκαιος, με ενσυναίσθηση και έτοιμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του σε ότι είχαν ανάγκη», συνεχίζει ο δήμαρχος και καταλήγει: «Αγαπημένε μας δάσκαλε, ακάματε εργάτη του πνεύματος, αφού πρώτα “φώτισες” με τη ζωή, το έργο και την προσφορά σου το τοπικό γίγνεσθαι, έφυγες ξαφνικά και αναπάντεχα. Καλό σου ταξίδι στο φως και την αιωνιότητα. Η γη των Αγράφων που αγάπησες, θα σε κρατήσει αιώνια στην αγκαλιά της για να σε ξεκουράσει. ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!».

Ψήφισμα Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτ. Ευρυτανίας

Με αφορμή τον θάνατο του Γρ. Γεωργαλή, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δυτικής Ευρυτανίας εξέδωσε το εξής ψήφισμα:

«Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δυτικής Ευρυτανίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του επί σειρά ετών Ταμία του Συλλόγου μας Γρηγορίου Γεωργαλή σε ηλικία 69 ετών. Ο εκλιπών υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας και είχε από ιδρύσεώς μας μέχρι πρόσφατα την ευθύνη τήρησης των οικονομικών μας. Για την εργασία του αυτή αλλά και για την επιμέλειά του στην ορθή τήρηση των οικονομικών μας, λαμβάναμε επανειλημμένα συγχαρητήρια από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στον έλεγχο τους. Το τηλέφωνό του ήταν πάντα ανοιχτό και εκείνος πάντα διαθέσιμος να δώσει λύσεις και να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορούσε. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Σύλλογός μας δεν θα ήταν αυτός που είναι χωρίς την ουσιαστική παρουσία και βοήθεια του φίλου μας και συναδέλφου Γρηγόρη.

Ο Γρηγόρης όμως ήταν πάνω από όλα εκπαιδευτικός και ένας άοκνος εργάτης του πνεύματος του οποίου οι μαθητές σήμερα θρηνούν την απώλειά του, αφού με την ιδιότητα του δασκάλου μεγάλωσε γενιές παιδιών στα οποία μετέδωσε την αγάπη του για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Ένας άνθρωπος ακέραιος, με τεράστιο αίσθημα ευθύνης και προσφοράς αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Δήμητρα, και τρία υπέροχα παιδιά, τον Θωμά, τον Βασίλη και την Άννα και ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική μας κοινωνία.

Ως δείγμα τιμής για την συνολική προσφορά του εκλιπόντος στο Σύλλογό μας, το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη δημοσίευσή του αποφάσισε ομόφωνα:

– Να παραβρεθεί στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό του Λεπιανά που τόσο αγαπούσε, την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00.

– Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

– Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

– Να αναρτηθεί φωτογραφία του στα γραφεία του Συλλόγου μας.

– Να σταλεί το παρόν για δημοσίευση στον τοπικό τύπο

– Να δημοσιευτεί το παρόν στη σελίδα του Συλλόγου μας στο Facebook.

Για το ΔΣ

Ο Αντιπρόεδρος

Δημήτριος Γεωργαλής».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ