29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Κύπρο (video)

ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Έπειτα από 10 χρόνια στη διακυβέρνηση και με δύο θητείες Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ενεργητικό του, ο Νίκος Αναστασιάδης παραδίδει τα ηνία στο επόμενο Πρόεδρο της Κύπρου, ο οποίος εκλέγεται στο αμέσως προσεχές διάστημα. Ο πρώτος γύρος για την ανάδειξη νέου ΠτΔ στην Κύπρο διεξάγεται την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ενώ όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και δεύτερος γύρος την Κυριακή 12 του ίδιου μήνα.

Παρά την κούραση που έχει επέλθει έπειτα από μια προεκλογική περίοδο που κράτησε 12 και πλέον μήνες, τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται στο ζενίθ της προετοιμασίας για την Κυριακή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι 14 υποψήφιοι διεκδικούν τη λαϊκή ψήφο, με επικρατέστερους στην κούρσα της Προεδρίας τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τον ανεξάρτητο υποψήφιο και τέως υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και τον επίσης ανεξάρτητο υποψήφιο, πρώην πρέσβη και τέως επικεφαλής της Ε/κ πλευράς στο Κυπριακό Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Πάνω από 40 δημοσκοπήσεις είδα το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, με το τελικό στάδιο να καταγράφεται για την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και να δίνει ποσοστό 34.2% για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, 24.5% για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και 24.1% για τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αναμένεται να προσέλθει στις κάλπες, ωστόσο υψηλό παραμένει ακόμη το ποσοστό των αναποφάσιστων ή όσων αποφασίσουν τί πρόκειται να πράξουν, την τελευταία στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, από την πρώτη κιόλας στιγμή των τελικών αποτελεσμάτων του α’ γύρου, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προσπάθειες για την σύναψη των περισσοτέρων δυνατών συμμαχιών για τον β γύρο, που θα αναδείξουν και τον τελικό νικητή. Η προεκλογική εκστρατεία όλων των υποψηφίων ολοκληρώνεται μεθαύριο Παρασκευή 3/2.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ