24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αντιδράσεις γιατρών για όσα “ψέματα και ανακρίβειες” ακούστηκαν στην κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Καρπενησίου

“Αισχρά ψέματα και ανακρίβειες” για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καρπενησίου ακούστηκαν στη εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν πολιτικά κόμματα και σύλλογοι εργαζομένων, την Πέμπτη 21/10/2021 στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου. Αυτό υποστηρίζουν ιατρικοί κύκλοι του Νοσοκομείο Καρπενησίου με διαμαρτυρία τους προς τα “Ευρυτανικά Νέα”.

Κανονικά λειτουργεί η Παθολογική Κλινική

Ακούστηκαν ανακρίβειες για την παθολογική κλινική του νοσοκομείου ότι είναι “ακέφαλη”. 

Η πραγματικότητα είναι ότι μετά την άρνηση να εμβολιαστεί ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου, ο οποίος και τέθηκε σε αναστολή εργασίας σύμφωνα με τον νόμο, την ευθύνη της παθολογικής κλινικής ανέλαβε ο γιατρός κ. Καραντάνης.

Η παθολογική κλινική του νοσοκομείου για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάσταση, έχει συμπτυχθεί με το Τμήμα Επειγόντων ενώ ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων, γιατρός κ. Δαλαδήμος, βρίσκεται καθημερινά και ενισχύει την Παθολογική κλινική η οποία λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα για τους πολίτες.

“Ημέρες ακάλυπτες εφημερίας στην Παθολογική δεν υπάρχουν”. Τα εξωτερικά ιατρεία, τις ημέρες της υποτιθέμενης “κρίσης”, τις τελευταίες 20 εργάσιμες ημέρες δηλαδή, έχουν πραγματοποιήσει με επιτυχία τουλάχιστον 285 περιστατικά χωρίς προβλήματα και όλες τις εφημερίες του μήνα με υπερβάλλον ζήλο των γιατρών του νοσοκομείου.

Ορθοπεδική κλινική και χειρουργεία

Στην οργανωμένη εκδήλωση ακούστηκαν ανακρίβειες για τη λειτουργία της ορθοπεδικής κλινικής και τα χειρουργεία. 

Η πραγματικότητα είναι ότι η ορθοπεδική κλινική λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα καθώς υπάρχουν τρεις χειρουργοί ορθοπεδικοί και τα χειρουργεία γίνονται με τον ένα αναισθησιολόγο ο οποίος είναι στη διάθεσή της κλινικής.

Το τελευταίο διάστημα, από 1η Οκτωβρίου, έχουν γίνει τουλάχιστον 10 χειρουργεία, ενώ έχουν αντιμετωπιστεί τουλάχιστον 180 εγγεγραμμένα περιστατικά.

Κανονικά λειτουργεί το πρόγραμμα εφημεριών καθώς στο νοσοκομείο υπάρχουν 3 ορθοπεδικοί, ενώ οι γιατροί εφημερεύουν χωρίς να απαιτούν απολαβές και τις κενές ημέρες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα κενό στις εφημερίες.

Να σημειωθεί ότι στην ορθοπεδική κλινική υπάρχουν 3 ορθοπεδικοί ενώ με αναστολή βρίσκεται ένας ορθοπεδικός.

“Σπρώχνουν τον κόσμο στα ιδιωτικά εργαστήρια”

Την ΄δια ώρα υπάρχουν και καταγγελίες, ότι τις τελευταίες ημέρες, αρκετά προγραμματισμένα χειρουργεία στην ορθοπεδική κλινική, έχουν ακυρωθεί καθώς από την παραπληροφόρηση που διαδίδεται, ασθενείς έχουν τρομοκρατηθεί και οδηγούνται σε ιδιωτικές κλινικές.

Αναμένονται αντιδράσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας οι γιατροί του νοσοκομείου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδώσουν “απάντηση στις συκοφαντίες”, που ακούστηκαν στη εκδήλωση απαντώντας και στο σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρπενησίου που συμμετείχε στην οργανωμένη από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και με τη συμμετοχή σωματείων και συλλόγων, κινητοποίηση.

Να θυμίσουμε ότι ένα μικρό ποσοστό που αγγίζει το 10% του Ιατρικού, Υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, αρνήθηκε να εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από το νοσοκομείο με αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ