29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αντιδράσεις για την αναδίπλωση του Spiegel σχετικά με τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο

Συγγνώμη για την «5χρονη Μαρία» η οποία υποτίθεται πως είχε χάσει τη ζωή της σε νησίδα του Έβρου ζητά το Spiegel, και, αναγνωρίζοντας το λάθος του, αποσύρει οριστικά τα προηγούμενα άρθρα του. Το γερμανικό περιοδικό παραδέχεται πως υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων επινόησαν τον θάνατο του παιδιού μέσα στην απόγνωσή τους. Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησε τους ισχυρισμούς αυτούς εξαπέλυσε η κυβέρνηση.

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι θα έπρεπε να είχε διατυπώσει σαφώς πιο προσεκτικά τις αναφορές για το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και κυρίως για το θάνατο του κοριτσιού, ενώ προσθέτει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν επινοήσει ότι η 5χρονη πέθανε, σκεπτόμενοι ότι έτσι τελικά θα σώζονταν.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επιησμαίνει ότι «ακόμα και το Spiegel ζητά σήμερα συγνώμη για τα όσα έγραφε τον Αύγουστο σχετικά με τη νησίδα του Έβρου και τον δήθεν θάνατο του 5χρονου κοριτσιού. Είχε, άλλωστε, πράξει το ίδιο και η εμπλεκόμενη ΜΚΟ. Δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να κρύβεται. Ακόμα και τώρα δεν έχει το θάρρος και την ειλικρίνεια να πράξει το ίδιο».

Ακόμα και το Spiegel ζητά σήμερα συγγνώμη για τα όσα έγραφε τον Αύγουστο σχετικά με τη νησίδα του Έβρου και τον δήθεν θάνατο του 5χρονου κοριτσιού. Είχε, άλλωστε, πράξει το ίδιο και η εμπλεκόμενη ΜΚΟ. Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει να κρύβεται.

— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) December 31, 2022

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η Αστυνομία απέτρεψε μέσα στο 2022 την είσοδο 250.000 παράνομων μεταναστών μέσω των νόμιμων διαδικασιών αποτροπής.

Η αναδίπλωση του Spiegel έρχεται τέσσερις μήνες μετά τα δημοσιεύματά του για την τύχη μίας ομάδας 38 προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Διατυπώνονταν κατηγορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τους βοήθησε, με αποτέλεσμα να πεθάνει 5χρονη προσφυγοπούλα. Η έρευνα έδειξε, ωστόσο, ότι δεν υπήρξε ποτέ νεκρό παιδί.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, αναφέρει ότι «το Spiegel ύστερα από ενδελεχή έρευνα αναγνωρίζει το λάθος και αποσύρει οριστικά τα άρθρα για τη δήθεν νεκρή Μαρία σε νησίδα του Έβρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους; Οι ευρωβουλευτές του θα ζητήσουν συγγνώμη που διέσυραν διεθνώς τη χώρα;»

Από 30/08 ενημέρωσα Βουλή & είπα πως δεν υπήρχε ούτε αγνοούμενο,ούτε νεκρό παιδί στους 38 στον Έβρο.4 μήνες μετά δικαίωση για την Ελλάδα.Το Spiegel απέσυρε τα άρθρα. Η κυβέρνηση του @kmitsotakis υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα,δεν επιτρέπουμε τη δυσφήμιση της Πατρίδας μας. pic.twitter.com/vWm6qmvkZO

— Νότης Μηταράκης – Notis Mitarachi (@nmitarakis) December 31, 2022

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση έπρεπε ή να περισυλλέξει τους πρόσφυγες από τη νησίδα ή να ανεβάσει πολιτικά το θέμα για να ασκηθεί διεθνής πίεση στην Τουρκία. Η Κυβέρνηση επέλεξε να χειριστεί το θέμα με τα επικοινωνιακά και ακροδεξιά αντανακλαστικά που την χαρακτηρίζουν με τραγικά αποτελέσματα, μεταξύ άλλων και για την διεθνή εικόνα της Ελλάδας. Θέλει πολύ θράσος να κουνάει τώρα το δάχτυλο».

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ