28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αντιπαραθέσεις για την ακρίβεια – Με το βλέμμα στις κάλπες οι δηλώσεις των πολιτικών (video)

Η εθνική κάλπη του 2023 πυροδοτεί αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους με τους πολιτικούς αρχηγούς να δίνουν τον τόνο με τις περιοδείες τους στην περιφέρεια.

Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός τονίζουν τα κυβερνητικά στελέχη και σημειώνουν για το χρόνο των εκλογών, ότι αυτές θα γίνουν στην ώρα τους.

«Όλα τα δεδομένα, δημοσκοπικά και πολιτικά, δείχνουν ότι στη δεύτερη Κυριακή η Νέα Δημοκρατία θα φέρει ποσοστό αυτοδυναμίας. Και αυτό θα γίνει γιατί ο λαός αξιολογεί θετικά το έργο που έχουμε παραγάγει, σε πολύ δύσκολες μάλιστα συνθήκες. Δεν είναι καιρός για δισταγμούς, ασυμφωνίες και αναβλητικότητα. Η κατάσταση απαιτεί ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «η ακρίβεια είναι ανεξέλεγκτη Χριστούγεννα με μικρότερο διαθέσιμο εισόδημα από πέρσι».

Αναφορικά με το κόστος των καυσίμων τόνισε ότι «το τελευταίο fuel pass έγινε τον Αύγουστο. Από τότε έως τον Δεκέμβρη είμαστε οι πιο ακριβοί στα καύσιμα από την Ευρώπη».

Επίθεση στην κυβέρνηση έκανε Αλέξης Χαρίτσης λέγοντας στην εφημερίδα Real News ότι «κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί έναν πρωθυπουργό που δεν εμπιστεύεται ο ίδιος τους υπουργούς του. Και οι εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα δείξουν το αυτονόητο: ο βασιλιάς είναι γυμνός. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί – και της αξίζει- πολιτική αλλαγή».

Απαντώντας στις επικρίσεις των στελεχών της αντιπολίτευσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, τόνισε: 

«Ο κ. Τσίπρας το μόνο που ψάχνει είναι τρόπο να μετατραπεί η προεκλογική περίοδος σε λασπομαχία, προκειμένου ο ίδιος να παραμείνει στη θέση του, μετά τη νέα ήττα του. Απέναντι στα “σκισμένα μνημόνια”, στον εμπαιγμό της “σεισάχθειας” και στα “νταούλια” του χθες, σήμερα υπάρχουν σοβαρότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα».

«Η Κυβέρνηση δήθεν κοντράρεται με τους ισχυρούς χαϊδεύοντάς τους, δίνει αναποτελεσματικά επιδόματα, που δεν ανακουφίζουν τους πολίτες, αντί να ρυθμίσει και να ελέγξει την αγορά. Βλέπουμε ένα κοινωνικό κράτος να εκφυλίζεται σε φιλανθρωπικό. Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος α λα Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Την ίδια ώρα πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο, το οποίο υποστηρίζει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων.

Για αντιδημοκρατική εκτροπή που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ