8 Δεκεμβρίου 2021

Αντιπροσωπεία από το Βατικανό στο ΚΥΤ Λέσβου για την επίσκεψη του Πάπα

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα διπλωματική αντιπροσωπεία από το Βατικανό για να προετοιμάσει την επίσκεψη του προκαθημένου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου στο νησί. Ο Πάπας όπως είναι γνωστό θα επισκεφθεί την Ελλάδα τέλος Νοεμβρίου και εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί για δεύτερη φορά στη Λέσβο. Η παραμονή του στο νησί θα περιλαμβάνει επίσκεψη μόνο στο ΚΥΤ.

Την αποστολή από το Βατικανό συνόδευε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Πάρου – Νάξου, που προΐσταται στην επισκοπή Χίου στην οποία ανήκει  και η Λέσβος, Ιωσήφ Πρίντεζης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Μυτιλήνη. Μετά από την επίσκεψη στο ΚΥΤ ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι “ήταν επιθυμία του ίδιου του Άγιου Πατέρα να επισκεφθεί και πάλι τη Μυτιλήνη. Θέλει να δει την εξέλιξη στο προσφυγικό στο νησί. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά πράγματα και θέλει να δει αυτή την εξέλιξη. Επίσης θέλει να δηλώσει ότι η εκκλησία αλλά και όλοι οι λαοί της Ευρώπης νοιάζονται για τους πρόσφυγες και πρέπει να μοιραστούν το βάρος που σηκώνει η Ελλάδα”.

Στο ΚΥΤ για να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επίσκεψη του Πάπα, την αποστολή της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας συνόδευε ο ΓΓ Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης.

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ