22 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αντιπυρική / Πότε θα αποφασίζεται απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Ευρυτανίας – Η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη

Την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων και κυκλοφορίας και παραμονής προσώπων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση των δήμων της Ευρυτανίας για όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του έτους 2023, αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός.

Το μέτρο αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος, καθώς και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αποτροπή επικίνδυνων δραστηριοτήτων και πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση ισχύει τις ημέρες που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών, που δημοσιεύεται από την προηγούμενη ημέρα στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), παρουσιάζει στην Ευρυτανία κατάσταση κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (κατάσταση συναγερμού) και θα ισχύει από την 12η βραδινή της τρέχουσας ημέρας έως την 12η βραδινή της επομένης ημέρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία εκδίδεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, την ευθύνη ελέγχου των παραβάσεων έχουν τα Δασαρχεία Καρπενησίου και Φουρνάς και οι αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές της Ευρυτανίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ