29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ανυποχώρητοι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας – Τι αναμένεται από τη συνεδρίαση της Επιτροπής

Συνεδριάζει στη 1 το μεσημέρι η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σχετικά με την παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων που λήγουν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Όπως όλα δείχνουν τα μέτρα θα παραταθούν για μία ακόμα εβδομάδα καθώς οι σκληροί δείκτες επιμένουν, οι θάνατοι είναι ακόμα σε πολύ υψηλά επίπεδα όπως και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Το μέτρο που είναι υπό εξαίρεση για άρση είναι η μουσική στα εστιατόρια που λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Από τις 21 Ιανουαρίου, 604 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Καταγράφηκαν 17.960 κρούσματα και 646 διασωληνωμένοι.

Ηρ. Τσαγκάρης: Περιμένουμε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών μετά τις 15 Φεβρουαρίου

«Οι σκληροί δείκτες είναι όντως σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι η έκταση της πανδημίας έχει ξεπεράσει κάποια όρια, οι επιδόσεις του συστήματος είναι γνωστές και η εμβολιαστική μας κάλυψη είναι ελλιπής», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ και διευθυντής ΜΕΘ, Ηρακλής Τσαγκάρης.

Η εικόνα από τις αναλύσεις των λυμάτων δείχνει ότι την προηγούμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα είχαμε μια σχετικά μικρή μείωση του ιικού φορτίου.

Ν. Θωμαΐδης: Η πανδημία είναι εδώ και μάλιστα σε μεγάλη διασπορά

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, επισημαίνει ότι στην Αττική το ιικό φορτίο ήταν της τάξης του -47% και παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα σε σχέση με προηγούμενα κύματα. Η θετικότητα είναι ακόμα σε υψηλό επίπεδο, 5,8%.

Η. Τσαγκάρης: Σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα οι σκληροί δείκτες της πανδημίας – Ν. Θωμαϊδης: Στο 5,8 ο δείκτης θετικότητας (video)

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας από τους 115 χθεσινούς θανάτους, οι 60 ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών και οι 40 άνω των 60 ετών.

«Το 86% από αυτούς τους συνανθρώπους μας ήταν ανεμβολίαστοι ή εμβολιασμένοι με την 1η δόση( το 80%). Υπήρχαν πολλοί συνάδελφοι μας που πέθαναν  χθες οι οποίοι είχαν περάσει το 7μηνο από τον εμβολιασμό και ήταν μεγάλης ηλικίας άνθρωποι κατά βάση», είπε ο Θάνος Πλεύρης, στην τηλεόραση του OPEN.

Κατά το τελευταίο 7ημερο καταγράφεται μείωση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτα ενδεικτικό λόγω της κακοκαιρίας.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ