26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Αν δεν γίνει ο δρόμος για τα Άγραφα, έχουμε αποτύχει όλοι”. Ο Αλέξης Καρδαμπίκης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στο Καρπενήσι (BINTEO)

Δήμαρχος Αγράφων: "...Αυτόν τον δρόμο τον έχουμε υποσχεθεί, δεν έχουμε τηρήσει κανένα χρονοδιάγραμμα, έχουμε γίνει κοροϊδία"

από την έντυπη έκδοση

Στο Καρπενήσι συνεδρίασε πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας (αναλυτικό ρεπορτάζ δημοσίευσαν τα Ευρυτανικά Νέα) με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη και σημαντικό κομμάτι της συνεδρίασης να απασχολεί τα μεγάλα προβλήματα του νομού. Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του νομού παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου, ενώ έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις από φορείς της Ευρυτανίας.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, αφού ενημέρωσε τους περιφερειακούς συμβούλους για τα προβλήματα των Αγράφων, ζήτησε μόνο δύο έργα να υποσχεθούν ο περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι ότι θα ολοκληρωθούν εντός του 2023: η διασύνδεση με τη νέα γέφυρα Τέμπλας και η ολοκλήρωση του δρόμου των Αγράφων, που κατασκευάζεται τα τελευταία, τουλάχιστον, 15 χρόνια.

ΒΙΝΤΕΟ

Αν δεν γίνει ο δρόμος για τα Άγραφα, έχουμε αποτύχει όλοι, Κυβέρνηση, Περιφερειακή Αρχή, Δημοτική Αρχή. Αν δεν πάει μέχρι το καλοκαίρι δρόμος με άσφαλτο στα Άγραφα, έχουμε αποτύχει. Αυτόν τον δρόμο τον έχουμε υποσχεθεί, δεν έχουμε τηρήσει κανένα χρονοδιάγραμμα, έχουμε γίνει κοροϊδία. Εγώ πάω στα Άγραφα και κρύβομαι, διότι δεν έχω κάτι να πω, δεν έχω κάποια δικαιολογία. Πρέπει να γίνει ο δρόμος για τα Άγραφα”, τόνισε ο δήμαρχος και χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους, καθώς στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν και αρκετοί δημότες από τα Άγραφα.

Ο δήμαρχος έθεσε και το θέμα της γέφυρας Τέμπλας. Η νέα γέφυρα είναι έτοιμη, έχει κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δεν έχουν, όμως, ολοκληρωθεί οι διασυνδέσεις με το οδικό δίκτυο, ούτε από την πλευρά της Ευρυτανίας, ούτε από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας. Στην πραγματικότητα είναι μία “τυφλή” γέφυρα. Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος είπε: “Προχθές είχαν εκδήλωση στην Τέμπλα με 500 άτομα και όλοι σχολίασαν την υπόθεση της νέας γέφυρας. Μία γέφυρα που έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της. Υπάρχει και ένα πέτρινο γεφύρι, η παλιά γέφυρα από όπου περνούν φορτηγά, λεωφορεία, αυτοκίνητα. Ένα υποθετικό σενάριο, ένας μικρός σεισμός να γίνει, μπορεί να έχουμε θύματα”.

Ο κ. Καρδαμπίκης σημείωσε ότι “είναι χαρά μας που το Περιφερειακό Συμβούλιο γίνεται στην Ευρυτανία, προγενέστερη εποχή είχε φιλοξενηθεί στα Άγραφα”, είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος. “Εδώ ήρθαμε να ακούσουμε και την Περιφέρεια, αλλά να διατυπώσουμε και τη δική μας γνώμη. Στα Άγραφα παλεύουμε καθημερινά, θα πούμε και τα καλά, αλλά θα πούμε και αυτά που χρονίζουν και είναι δυστυχώς κάποια πράγματα που πρέπει να λυθούν. Έχουν γίνει άλματα, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα, για να πάει ο νομός Ευρυτανίας μπροστά. Αντιμετωπίζουμε μια πραγματικότητα, τη δημογραφική γήρανση. Όποιος δεν το βλέπει, είναι εκτός τόπου και πραγματικότητας. Αυτή τη στιγμή ο νομός Ευρυτανίας είναι ο τρίτος μεγαλύτερος νομός σε μείωση πληθυσμού. Εμείς πάντα, όπου πάμε, πάμε με προτάσεις, δεν ρίχνουμε πυροτεχνήματα. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και θέλουμε τη στήριξη όχι μόνο της Περιφέρειας, αλλά και της κεντρικής κυβέρνησης για να γίνει αναστροφή της κατάστασης”, κατέληξε ο δήμαρχος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ