23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Απάντηση σε ευχαριστήρια επιστολή και μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιε,

Σας ευχαριστώ θερμώς για την αναγνώριση της ελάχιστης προσφοράς μου διά του κωδικού αιμοδοσίας της Ι.Μ. Καρπενησίου προς το κοινωνικό σύνολο της Ευρυτανίας. Το ευχαριστήριο γράμμα που μου επιδώσατε και δημοσιεύτηκε στα Ευρυτανικά Νέα (σ.σ. αρ. φύλλου 987/02-02-2022, διαβάστε το παρακάτω), αποτελεί για μένα πράξη υψίστης τιμής με μέγιστη ηθική αξία. Ελπίζω και πιστεύω αυτή σας η πράξη να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για τη συνέχιση προσφοράς σε αίμα και από άλλους συμπολίτες, μας στην ιδιαίτερη και δύσκολη περιοχή μας, λαμβάνοντας υπόψιν και τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως.

Με την ολοκλήρωση του αιμοδοτικού μου βίου, μετά από 45 χρόνια και περισσότερες από 100 αιμοδοσίες, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Θεό που μου χάριζε την υγεία και μου έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρω ανιδιοτελώς, χωρίς να έχω αποκλειστεί ούτε μία φορά από αιμοδοσία και ταυτόχρονα να μην έχω αρνηθεί ούτε μία φορά προσφορά σε αίμα σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό μου που το είχε ανάγκη. Όμως, έχω την αίσθηση ότι δεν έκανα κάτι σπουδαίο και νομίζω ότι χρωστώ πολλά ακόμα στους συνανθρώπους μου. Θα προσπαθήσω να βρω τον τρόπο για τη συνέχιση προσφοράς από άλλο σημείο εκκίνησης.

Είναι πραγματικότητα ότι η πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της πατρίδας μας, είναι γύρω απ΄ την εκκλησία του Χριστού. Η Εκκλησία της Ελλάδος στηρίζει αμέριστα την προσφορά σε αίμα και μυελό των οστών, καθώς και τη δωρεάν οργάνων για μεταμόσχευση. Σήμερα, σε μια εποχή άκρατου υλισμού και αχαλίνωτου καταναλωτισμού, ας στρέψουμε την προσοχή μας στην καλλιέργεια και ανάδειξη των πνευματικών και ψυχικών δυνατοτήτων μας. Ας κάνουμε μια προσπάθεια όλοι μας να πάμε ένα βήμα πιο πέρα, να ξεφύγουμε από το στενό ατομικό συμφέρον, ας κοιτάξουμε προς τα πάνω, ας πλησιάσουμε τον Θεό, ας προσπαθήσουμε να του μοιάσουμε.

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ, φίλε συμπολίτη Ευρυτάνα, βγάλε από μέσα σου τη δύναμη που σου χάρισε ο Θεός και είναι κρυμμένη στην ψυχή σου. Δείξε την αγάπη σου διά της εθελοντικής αιμοδοσίας προς τον συνάνθρωπό σου που έχει ανάγκη. Γίνε αθλητής του Χριστού. Υπάρχει ακόμα ελπίδα για τον τόπο μας. Σας ευχαριστώ. Με αγάπη πάντοτε.

Βασίλειος Θεοδωρόπουλος“.




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ευχαριστήριο

Πρός τόν κ. Βασίλειον Θεοδωρόπουλον

Ἐθελοντήν Αἱμοδότην

ΕΝΤΑΥΘΑ

Στό ὄνομα τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, πού ἀποδέχεται τήν προσφορά σας σέ αἷμα, μέ τήν ἐθελοντική αἱμοδοσία σας, εὐχαριστοῦμε καί συγχαίρουμε γιά ὅ,τι προσφέρατε στόν πλησίον μας, σώζοντας μιά ζωή.

Σᾶς εὐγνωμονοῦμε, γιατί ἔχετε συμβάλλει μέ τήν εὐαισθησία σας στό κοινωνικό ἔργο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας καί ἐν γένει στό κοινωνικό σύνολο τῆς Εὐρυτανίας.

Ὁ Θεός νά σᾶς δίνει ὑγείαν καί ὅλα τά ἀγαθά Του.

Ἐν Καρπενησίῳ τῇ 21ῃ Ἰανουαρίου 2022

Μέ πατρικές εὐχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ