29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Απεβίωσε σήμερα ο πρώην δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος – Στο Καρπενήσι είχε ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος ΠΕΔ

Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες 10 περίπου ημέρες πέθανε σε ηλικία 76 χρόνων, ο πρώην δήμαρχος Ορχομενού και επίτιμος πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Λουκάς Υπερήφανος.

Ο Λουκάς Υπερήφανος του Ιωάννη και της Βαρβάρας, το γένος Παπαγιαννάκη, γεννήθηκε στην Καρυά. Ήταν παντρεμένος με την Ευγενία Παϊδούση με την οποία έχουν ένα γιό, τον Γιάννη.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και έως το έτος 1974 εργάστηκε ως επιβλέπων μηχανικός στο Ολυμπιακό Στάδιο κατόπιν συμβάσεως με την επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 1975 διατηρούσε τεχνικό γραφείο στον Ορχομενό με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών, οικοδομικών αδειών, την επίβλεψη και την κατασκευή ιδιωτικών οικοδομικών και τεχνικών έργων.

Διετέλεσε δήμαρχος Ορχομενού τις θητείες 2003-2006, 2007-2010 και 2014-2019 και την ίδια περίοδο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς.

Το 2020 στο Καρπενήσι σε συνεδρίαση της ΠΕΔ υπό του προέδρου της ΠΕΔ κ. Νίκου Σουλιώτη, ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Σουλιώτη

Το μήνυμα του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων (ΠΕΔ)  Στερεάς Ελλάδας και δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη: 

“Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας καλός φίλος,ένας ακέραιος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός αυτοδιοικητικός που υπηρέτησε τον τόπο του για πάνω από 35 χρόνια. Λουκά θα είσαι πάντα όμως εδώ, στο σπίτι σου, “στο σπίτι της Αυτοδιοίκησης”, όπως μας έλεγες. Θα είσαι πάντα εδώ με τις αξίες που μας δίδαξες για ενότητα, συνεργασία και συνεννόηση. Βαριά η παρακαταθήκη που μας άφησες και η ευθύνη όλων μας να διαβούμε τους δρόμους που χάραξες. Αιωνία η μνήμη σου”.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού:

“Δήμαρχε Ορχομενού, επίτιμε και ιστορικέ Πρόεδρε της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, δάσκαλε και συνοδοιπόρε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μα πάνω απ’ όλα, αγαπημένε φίλε, Λουκά Υπερήφανε, σε ευχαριστούμε για όλα. Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε και να βρεθούμε κοντά σου – και προσωπικά είχα την τιμή να σε ζήσω «πολύ» και σε «πολλά» – θα σε θυμόμαστε με αγάπη· ως λαμπρό πρότυπο αυτοδιοικητικού, πολίτη, φίλου, οικογενειάρχη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της βοιωτικής γης που θα σε σκεπάσει. Στην οικογένειά σου, εκ μέρους όλης της οικογένειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στέλνω τα πλέον θερμά μου συλλυπητήρια”.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ 

“Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποχαιρετά με θλίψη τον Λουκά Υπερήφανο. Ο τέως Δήμαρχος Ορχομενού και επίτιμος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, υπήρξε “δάσκαλος” στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να βρεθούμε κοντά του -και προσωπικά είχα την τιμή να τον ζήσω “πολύ” και σε “πολλά”- θα τον θυμόμαστε με αγάπη, ως λαμπρό πρότυπο αυτοδιοικητικού, πολίτη, φίλου και οικογενειάρχη.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Βοιωτικής γης, που θα τον σκεπάσει.  Εκ μέρους όλης της οικογένειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και προσωπικά για τον αγαπημένο μου φίλο, εκφράζω τα πλέον θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός”.

Η κηδεία του θα τελεστεί στον Ι.Ν. της Παναγίας της Σκριπούς τη Δευτέρα στις 16.00 το απόγευμα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ