18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΑΠΘ: Συνεχίζονται οι εργασίες στο πρώην στέκι του Βιολογικού – Παρούσα η Αστυνομία

Έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Αφορμή, η παρουσία αστυνομικών στο σημείο, που εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης στο τμήμα Βιολογίας.

Στα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο φοιτητές, δύο αστυνομικοί ενώ υπήρξαν εννιά προσαγωγές εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μετά την αναβολή της δίκης τους από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο εισαγγελέας έχει ασκήσει εις βάρος τους ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, φθορές, οπλοκατοχή και παράβαση των νόμων περί διαδηλώσεων και ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στο πρώην στέκι του Βιολογικού συνεχίζονται, την ώρα που μέσα και γύρω από το Αριστοτέλειο, έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το θέμα προκαλεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΟΛΤΖΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ