2 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

ΕΠΟΣ! Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία και αναδείχθηκε δευτεραθλητής κόσμου στο παγκόσμιο του Κουρσεβέλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα στον χάρτη του παγκόσμιου σκι

Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι που διεξάγεται στη Γαλλία πανηγυρίζει η Ελλάδα, καθώς ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία και αναδείχθηκε δευτεραθλητής κόσμου με μια απίστευτη εμφάνιση στον σημερινό τελικό του σλάλομ.

Στο πρώτο run ο Έλληνας σκιέρ τερμάτισε δεύτερος και έδειξε πως στοχεύει στο βάθρο, ενώ ήταν 12ος στη δεύτερη κατάβαση. Στη γενική κατάταξη, με συνολική διαφορά +0.20 βρέθηκε στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον Νορβηγό Χένρικ Κριστόφερσεν.

“ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ”, φώναξε στην κάμερα μετά το δεύτερο run ο 29χρονος Αλ. Γκιννής, που έφυγε στα 15 του από την Ελλάδα με προορισμό τις ΗΠΑ. “Άρχισα να κάνω σκι από πολύ μικρή ηλικία και η ζωή μας ήταν γύρω από το σκι, είχαμε ένα μικρό σπιτάκι στον Παρνασσό, στην Αράχοβα κάθε Σαββατοκύριακο ανεβαίναμε πάνω, όταν κάναμε διακοπές στο εξωτερικό ήταν πάντα σε κέντρα σκι… Εγώ στα 15 μου μετακόμισα στην Αμερική και εκεί πέρα μπόρεσα να μπω σε πιο αγωνιστικό πρόγραμμα και στα υπόλοιπα είμαι τυχερός γιατί είχα ένα ταλέντο και μπόρεσα να το εξελίξω”, είχε δηλώσει πρόσφατα ο ίδιος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ