29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αποκαλυπτήρια μνημείου για τον 27χρονο αδικοχαμένο Παναγιώτη Πλεξίδα, άλλοτε φοιτητή στο Καρπενήσι (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, διαβάζουμε στο sinidisi.gr, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (5/9/21) η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου του εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα, άλλοτε φοιτητή στο Τμήμα Δασοπονίας του Καρπενησίου.

Ο 27χρονος έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας.

Ο άτυχος νέος ήταν γνωστός και αγαπητός στη μικρή κοινωνία του Καρπενησίου, καθώς ήταν απόφοιτος του τοπικού Τμήματος Δασοπονίας & ΔΦΠ, ενώ είχε εργαστεί σε καταστήματα εστίασης, ήταν αθλητής του κικ μπόξινγκ και παράλληλα είχε ενεργή κομματική δράση στον χώρο της Αριστεράς.

Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Η τελετή ξεκίνησε με τρισάγιο που τέλεσε στη μνήμη του εκλιπόντος! Αμέσως μετά, ακολούθησαν ομιλίες από τον εκπρόσωπο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας και συντονιστή Δυτικής Ελλάδας κ. Πουρναρά, τον Διοικητή των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής της Αιτωλοακαρνανίας κ. Κολογερόπουλο και τον Διοικητή της Π.Υ. Αγρινίου κ. Χασάνη»

«Ιδιαίτερα συγκινητική», διαβάζουμε, «ήταν η ομιλία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών που υπηρετεί στην Παραβόλα κ. Τσιουγκρή, ο οποίος μίλησε για την αυτοθυσία του Παναγιώτη και εξήρε τη γενναιότητά του και την αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπως επίσης για το πνεύμα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που τον χαρακτήριζε και τον οδήγησε στο να επιλέξει να γίνει Εθελοντής Πυροσβέστης».

«Ράγισαν καρδιές όταν η μητέρα του 27χρονου Παναγιώτη κ. Ευπατρίδη πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, όπως επίσης και τον π. Διοικητή της Π.Υ. Αγρινίου και π. Διοικητή των Υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος ενέταξε τον 27χρονο Πάνο στο σώμα των εθελοντών (…)».

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ