27 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Απολογία Λιγνάδη: Αρνείται τις κατηγορίες – Τι ισχυρίζεται

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης γιατί 1,5 χρόνο μετά την προφυλάκιση μου στη φυλακή, όπου η μια μέρα μετράει για ένα μήνα, επιτέλους είμαι στη θέση να απολογηθώ», δήλωσε κατά το ξεκίνημα της απολογίας του ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε από την πρόεδρο του δικαστηρίου να του κάνει ερωτήσεις κι αυτός να απαντά, με τη δικαστική λειτουργό να ξεκινά από τον πρώτο καταγγέλλοντα που κατέθεσε ότι ο ηθοποιός- σκηνοθέτης τον βίασε το 2011. Όπως είπε, το όνομά του το έμαθε μετά ότι κάποιος από τη Σουηδία θα κατέθετε μήνυση σε βάρος του. «Τη φυσιογνωμία του πρώτου καταγγέλλοντα την είδα στη ΓΑΔΑ κρατούμενος όταν μου έφερε τη μήνυση ο τότε δικηγόρος μου και είχε και φωτογραφία του. Και μάλιστα τον θυμήθηκα σε συνδυασμό με τον ξάδελφο του και τότε κατάλαβα περί ποίου πρόκειται. Το όνομα δεν μου θύμισε κάτι. Τότε διάβασα τη μήνυση.

Δεν ανέσυρα στη μνήμη μου καμία δια ζώσης συνάντηση. Δεν αποκλείω να μιλήσαμε στα σοσιαλ μίντια, να επικοινώνησα μαζί του», είπε και προσέθεσε ότι για πρώτη φορά πήρε υπολογιστική το 2009 και μιλούσε με 1000 άτομα. Δεν αμφισβητώ αν μίλησα με τον πρώτο καταγγέλλοντα, είπε.

Στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα εκτός από τους δημοσιογράφους, βρίσκονται τόσο συγγενείς του Δημητρη Λιγνάδη όσο και οι καταγγέλλοντες. Συγκεκριμένα, παρόντες είναι ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης, η πρώην νύφη του, μία πρώην σύντροφος του και φίλη του, καθώς και η πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα. Εντός της αίθουσας είναι επίσης ο δεύτερος καταγγέλλοντας και ο Νίκος Σ., η καταγγελία του οποίου αν και ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης, δεν εξετάζεται λόγω παραγραφής.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy