25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Απολογισμός δράσεων από την ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας και η σημασία της φετινής επετείου από την Ελληνική Επανάσταση

Λάβαμε από την κα Αθανασία Οικονόμου* και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, που αφορά σε δράσεις και πρωτοβουλίες της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) Ευρυτανίας.

“Τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες δυσκολίες, τις οποίες καταφέραμε με υπομονή να ξεπεράσουμε και καλούμαστε πλέον να υπερβούμε τα τελευταία εμπόδια για να βγούμε νικητές. Ο στόχος όλων μας παραμένει κοινός, μιας και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία. Παρά την υγειονομική κρίση μείναμε πιστοί στο καθήκον μας ως οφείλαμε και κατορθώσαμε να έχουμε μια συνεχή δυναμική παρουσία, τηρώντας τα σχετικά μέτρα και τις υποδείξεις των ειδικών. Για την αδιάκοπη αυτή προσπάθεια οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη και μέλη της ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαμε ενεργά σε πλήθος διαδικτυακών εκδηλώσεων και συζητήσεων όπως τα ΟΝΝΕΔ talks, που στόχο είχαν την ενημέρωση των νέων για τις σύγχρονες εξελίξεις. Στελέχη της ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν τόσο με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με κορυφαίους Υπουργούς αλλά και με διακεκριμένους επιστήμονες για κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας.

Αναλυτικότερα, λάβαμε μέρος στη θεματική συζήτηση για τις προκλήσεις του ελληνικού πρωτογενούς τομέα παραγωγής παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη ενώ συζητήσαμε με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια για τη θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια σκακιέρα. Παράλληλα, συνδράμαμε στη διαμόρφωση της συνολικής πρότασης της ΟΝΝΕΔ για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία παρουσιάστηκε στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Σημαντική ήταν, επίσης, η παρακολούθηση της διαδικτυακής συζήτησης με τον λοιμωξιολόγο κ. Χαράλαμπο Γώγο, στον οποίο υποβάλλαμε τις απορίες μας σχετικά με τον εμβολιασμό αλλά και την πορεία της πανδημίας. Τέλος, ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η συμμετοχή μας στο χριστουγεννιάτικο τηλεμαραθώνιο «Μαζί από απόσταση», που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ και στον οποίο όλοι μαζί καταφέραμε να προσφέρουμε μια στέγη αγάπης για όλους τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 17.000 ευρώ.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και οι συνθήκες εορτασμού της εθνικής επετείου μας θα είναι διαφορετικές από κάθε άλλη φορά. Όπως τότε, έτσι και σήμερα ας σταθούμε ενωμένοι απέναντι στον αόρατο εχθρό, ο οποίος ξαφνικά εισήλθε στη ζωή μας και άλλαξε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Ύστερα από αδιάκοπη εργαστηριακή προσπάθεια οι ειδικοί ανακάλυψαν το αποτελεσματικό εμβόλιο, δίνοντάς μας ελπίδα και είναι χρέος όλων μας να θωρακιστούμε απέναντι στον ιό. Το οφείλουμε στους γονείς μας, που μας μεγάλωσαν με κόπο. Το οφείλουμε και στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, μα πάνω από όλα το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στο μέλλον της Πατρίδας μας. Ας είναι λοιπόν το 2021 το έτος ορόσημο, που η Ελλάδα θα νικήσει ξανά”.

*Η Αθανασία Οικονόμου είναι Ελεύθερος Επαγγελματίας, Εργολάβος-Πολιτικός Μηχανικός και Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας

(ΦΩΤΟ. Η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιάννη Οικονόμου)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ