29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Απολογισμός του ΕΛΓΑ για την Πελοπόννησο από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο

«Απ’ τον προυπολογισμό του ΕΛΓΑ, έχουν διατεθεί στους παραγωγούς της Πελοποννήσου, 74,5 εκατ. Ευρώ. Απ’ τις κρατικές ενισχύσεις 2,5 εκατ. Ευρώ, ενώ, έχουν δοθεί 15 εκατ. Ευρώ για αποζημιώσεις απ’ τις ζημιές των πυρκαγιών του 2021. Επίσης, έχουν δοθεί κάποια χρήματα και για τις πυρκαγιές του 2022. Όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν στις αποζημιώσεις της Ανατολικής Μάνης, απ’ τις φωτιές, οφείλονται στο γεγονός ότι η περιοχή αυτή δεν συμπεριλήφθηκε στις εικόνες απ’ το δορυφορικό σύστημα Κοπέρνικος και έπρεπε η επεξεργασία να γίνει χειρόγραφη μετά την υποβολή δηλώσεων».

Αυτό δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τον απολογισμό του έργου του ΕΛΓΑ.

Για τις περιπτώσεις των πυρκαγιών του 2021, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δήλωσε, ότι χορηγήθηκαν προκαταβολές, ύψους 15.095.075 ευρώ, στους κατά κύριο και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καθώς αποζημιώθηκε το κάθε δένδρο με 100 ευρώ, έναντι 21 ευρώ.

‘Ηδη έχουν δοθεί 50 ευρώ, ανά δένδρο, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και 25 ευρώ, ανά δένδρο, για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, στάθηκε στην άψογη συνεργασία που είχε με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Επίσης, μίλησε για την ταχύτητα αντίδρασης που είχε ο ΕΛΓΑ, σ’ όλα τα θέματα, ενώ, επανέλαβε την ενέργεια της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, να ενισχύσει – νόμιμα – με 366 εκατ. ευρώ τον ΕΛΓΑ, με άλλα 80 εκατ. ευρώ (Κρατικές Ενισχύσεις), αλλά και με άλλα 50 + εκατ. ευρώ, για προκαταβολή δένδρων, απ’ τις ζημιές των πυρκαγιών του 21 και του 22.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ