29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Απόκριες στα Άγραφα! Αναβίωση βλάχικου γάμου στον Τριπόταμο και παραδοσιακά Κούλουμα στη Βούλπη – Το πρόγραμμα, το κόστος

Εκδηλώσεις για τους δημότες και τους επισκέπτες που θα βρεθούν στην περιοχή το τριήμερο της Αποκριάς, διοργανώνει ο Δήμος Αγράφων

Αναβίωση του βλάχικου γάμου και παραδοσιακό γλέντι με σαρακοστιανά εδέσματα περιλαμβάνει το εορταστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Δήμος Αγράφων.

Ανήμερα των Απόκρεων, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί καρναβάλι στην Τοπική Κοινότητα Τριποτάμου. Θα γίνει αναβίωση του εθίμου του βλάχικου γάμου, που αποτελεί μια από τις πλέον γνωστές λαογραφικές γιορτές της ελληνικής υπαίθρου. «Βάλτε τα αποκριάτικά σας, ντυθείτε με τα πιο ευφάνταστα κοστούμια και ελάτε στην πιο ξέγνοιαστη γιορτή, αναφέρει στο κάλεσμά του ο Δήμος. 

Την Καθαρά Δευτέρα (27/2) το σκηνικό μεταφέρεται στη Βούλπη, όπου θα πραγματοποιηθεί -από τις 11.00 το πρωί- παραδοσιακό γλέντι με σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική και χορό. 

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις φετινές εκδηλώσεις αγγίζει τις 5.000 ευρώ και αφορά τη μουσική κάλυψη για τη διοργάνωση του αποκριάτικου καρναβαλιού στην Τοπική Κοινότητα Τριποτάμου (1.000 ευρώ) και την προμήθεια σαρακοστιανών εδεσμάτων (φασόλια, ελιές, χαλβάς, καλαμαράκια, σαλάτα τουρσί, λαγάνες κ.λπ.) και τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων για την αποκριάτικη εκδήλωση στην Τ.Κ. Βούλπης την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ