19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Απόκριες στο Καρπενήσι! Το εντυπωσιακό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου και η συναυλία με τους Brandy Σουαρέ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου παραδίδεται στην πυρά ο Βασιλιάς Καρνάβαλος. Με το άναμμα της φωτιάς και το κάψιμο του Καρνάβαλου ξορκίζονται τα πνεύματα και θεωρείται ότι καίγονται τα πάθη, το μίσος, η κακία και η εχθρότητα ανάμεσα στους ανθρώπους. Το έθιμο, υποστηρίζει η Λαογραφία, στηρίζεται στη μαγική δύναμη της φωτιάς και έχει σχέση με τη μετάβαση από τη χειμωνιάτικη στην ανοιξιάτικη περίοδο.

ΒΙΝΤΕΟ

Λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Κυριακής (26/2), ανήμερα της Αποκριάς, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, έκαψε τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Έπειτα από τρία χρόνια χωρίς αποκριάτικες εκδηλώσεις εξαιτίας των μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από την COVID-19, η πιο ορεινή πρωτεύουσα της Ελλάδας φόρεσε τα γιορτινά της, σε μια βραδιά με μουσικό και χορό.

Είχε προηγηθεί, εξάλλου, λίγο νωρίτερα, χορευτικό πρόγραμμα από το τμήμα της Zumba του Πολιτιστικού Συλλόγου Ενορίας Αγίων Ευρυτάνων «Ο Μάρκος Μπότσαρης».

Τη σκυτάλη πήρε -μετά το κάψιμο του Καρνάβαλου- το συγκρότημα Brandy Σουαρέ, που ανέβηκε στη σκηνή και διασκέδασε το κοινό με γνωστά ελληνικά και ξενόφωνα κομμάτια, με έντονη τη ρετρό διάθεση. “Ντόπιοι και επισκέπτες απόλαυσαν μια μοναδική συναυλία του συγκροτήματος Brady Σουαρέ στη κεντρική πλατεία της πόλης μας αφού πρώτα έγινε το καθιερωμένο κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου από το Δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη”, αναφέρει ο Δήμος Καρπενησίου για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ