25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Απόλυτη ικανοποίηση στον ΣΕΓΑΣ από τη συνάντηση με τον Λ. Αυγενάκη

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/1) αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ, αποτελούμενη από την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα, τον γενικό γραμματέα Γιώργο Γιατρουδάκη, τον σύμβουλο διοίκησης Λάμπρο Παπακώστα, τον τομεάρχη αλμάτων Γιώργο Πομάσκι και την εκπρόσωπο των αθλητών στο Δ.Σ. Μαρία Μπελιμπασάκη.

Από πλευράς ομοσπονδίας στίβου, η συνάντηση χαρακτηρίζεται «άκρως ωφέλιμη και εποικοδομητική», με έμφαση στην οικονομική στήριξη και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε την αυτονόητη στήριξη του Υφυπουργείου σε όλες τις ομοσπονδίες, προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο ο αγωνιστικός προγραμματισμός του 2022, και οι αθλητές και αθλήτριες να συνεχίσουν δίχως προβλήματα την προετοιμασία τους. Ο υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις διοργανώσεις που θα γίνουν μέσα στο έτος, ενώ στάθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και για τις οποίες η Πολιτεία προσπαθεί καθημερινά να βρει λύσεις.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε εκτενώς την αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για το κλειστό της Παιανίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες εργασίας και ο χώρος να παραδοθεί για χρήση. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ επικρότησε τις ενέργειες του υφυπουργού, τόσο για το κλειστό της Παιανίας, όσο και για την ενίσχυση των σωματείων την περίοδο των εορτών, μέσα από την προκαταβολή του αναλογούντος ποσοστού από τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών. Οπως τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα καταβληθούν στο ΣΕΓΑΣ και τα χρήματα που αναλογούν για τις εθνικές ομάδες, ενώ εντός του Φεβρουαρίου θα του καταβληθεί προκαταβολή της τακτικής επιχορήγησης του 2022.

Σε εξίσου καλό κλίμα έγινε και η συνάντηση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας, Γιώργο Γιατρουδάκη. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για κοινές δράσεις, για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Ομοσπονδίας για το 2022, τα οικονομικά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο γγΑ για άλλη μία φορά έδειξε το ενδιαφέρον του και την πρόθεσή του να δώσει λύσεις σε θέματα της αρμοδιότητάς του.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ