4 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Τριήμερο θεάτρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου

Η δράση εκτυλίσσεται «σε μια χώρα της Ρούμελης, κοντά στη θάλασσα»

Την “Τρισεύγενη” του Κωστή Παλαμά παρουσιάζει στο θεατρικό κοινό του Καρπενησίου, την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Σταμάτη, το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Οι πρόβες ολοκληρώθηκαν και οι ερασιτέχνες ηθοποιοί περιμένουν τους θεατές για να καταθέσουν επί σκηνής την πολύμηνη προσπάθεια που κατέβαλαν. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα Ευρυτανικά ΝΕΑ και το www.evrytanika.gr.

Γραμμένο το 1902, το μοναδικό θεατρικό έργο του Κωστή Παλαμά αποτελεί συνειδητή προσπάθεια συνεισφοράς του συγγραφέα στο «Θέατρο των Ιδεών» και στην ανύψωση του ελληνικού θεάτρου της εποχής.

Το έργο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, είναι γραμμένο στη δημοτική γλώσσα και στη δράση παίρνουν μέρος δώδεκα πρόσωπα, από τα οποία τα έξι είναι γυναίκες. Διατρέχοντας το κείμενο εντοπίζει κανείς διάσπαρτα στοιχεία που παραπέμπουν στην παράδοση.

Η δράση εκτυλίσσεται «σε μια χώρα της Ρούμελης, κοντά στη θάλασσα». Εκεί οι γυναίκες, μαζεμένες στη βρύση του χωριού ακούν φωνές από το σπίτι ενός συγχωριανού τους, του Δενδρογαλή. Η φασαρία γίνεται εξαιτίας της κόρης του, της Τρισεύγενης η οποία λείπει απ’ το σπίτι. Η Τρισεύγενη είναι η πιο όμορφη κοπέλα του χωριού: όλοι έχουν να λένε για την ομορφιά της (την παρομοιάζουν μάλιστα με νεράιδα) άλλα και για την ανεμελιά της.

Ο Δενδρογαλής, υποψιάζεται ότι η κόρη του έχει συνάψει σχέση με έναν νεαρό, τον Πέτρο Φλώρη. Πρόκειται για τον γιο ενός ανθρώπου που βρισκότανε σε μεγάλη κόντρα με τον Δενδρογαλή και τώρα ο πατέρας της Τρισεύγενης φοβάται πως ο Πέτρος την ξεσηκώνει, για να τους εκδικηθεί.

Ενώ ακούγονται φωνές από το σπίτι, η Τρισεύγενη πηγαίνει μαζί με τις άλλες γυναίκες στη βρύση και… η συνέχεια ζωντανά στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

“ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ”, ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5, ΣΑΒΒΑΤΟ 6 & ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2023

ΕΝΑΡΞΗ: 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ: 3€.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ