25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Από την κόλαση… στον παράδεισο η Μίλαν

 

Συγκλονιστικό ματς στο “Καστελάνι”, με τους “ροσονέρι” να παίρνουν τη νίκη με 3-1 κόντρα στην Έμπολι, όπου στις καθυστερήσεις του αγώνα έγιναν “πράματα και θάματα”.

Για την 8η αγωνιστική της Σέριε Α, η Μίλαν πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Έμπολι με σκορ 3-1 σε ένα ματς “θρίλερ”. Οι “ροσονέρι”  βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση στο ματς του “Καστελάνι”, όταν είδε τον Μπαϊράμι να την ισοφαρίζει σε 1-1 στο 90+2′, όμως μπόρεσε και βρήκε ξανά τον δρόμο για την ποδοσφαιρική γη της επαγγελίας.

Το πέτυχε μάλιστα με εμφατικό τρόπο, με τον Μπαλό-Τουρέ να της δίνει το φιλί της ζωής στο 90+4′ γράφοντας το 2-1 και τον Λεάο να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 90+7′ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, που την ανέβασε στην 3η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος και στο -3 από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Ο αγώνας

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήρθε στο 8′ για τη Μίλαν, με το πλασέ του Λεάο να αποκρούεται με τα πόδια από τον Βικάριο. Οι “ροσονέρι” πλησίασαν το γκολ στο 21′, με τον Λεάο να τροφοδοτεί τον Σαλεμάκερς και τον δεύτερο να κάνει το πλασέ με το δεξί, για να στείλει την μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της Έμπολι.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 0-0, με τη Μίλαν να έχει τις ευκαιρίες της, αλλά να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ειδικά στο πρώτο ημίωρο που του αγώνα που άσκησε πίεση στους γηπεδούχους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Έμπολι να απειλεί την εστία της Μίλαν και το σουτ του Μαρίν στο 47′ πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Ταταρουσάνου. Η πρώτη καλή στιγμή των “ροσονέρι” στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 57′, από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζιρού, με την μπάλα να βρίσκει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού πριν καταλήξει άουτ. Στο 64′ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Βικάριο απέκρουσε το φάουλ του Τονάλι, πριν η μπάλα περάσει την γραμμή αφού πρώτα βρήκε στο πόδι του Λουπέρτο και άλλαξε πορεία.

Στο 74′ η Έμπολι πήγε να κάνει τη ζημιά στη Μίλαν μέσω αντεπίθεσης, με τον Μπαϊράμι να βγαίνει απέναντι στον Ταταρουσάνου, αλλά ο Ρουμάνος κίπερ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση. Ότι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι το πέτυχε ο Ρέμπιτς πέντε λεπτά αργότερα (79′). Ο Λεάο “χόρεψε” τους αμυντικούς των γηπεδούχων, γύρισε την μπάλα στον Ρέμπιτς, εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 υπέρ των “ροσονέρι”.

Στο 90+2′, ο Μπαϊράμι με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Ταταρουσάνου και έγραψε το 1-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σοκάροντας τους “ροσονέρι”. Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε στο “Καστελάνι”, με τον Κρούνιτς να παίρνει την κεφαλιά μετά από βαθύ γέμισμα και τον Μπαλό-Τουρέ να πετάγεται στην πορεία της μπάλας, για να νικήσει τον Βικάριο με κοντινό πλασέ και να γράψει το 2-1 για τη Μίλαν στο 90+4′. Ο Ραφαέλ Λεάο βάζει το κερασάκι στην τούρτα για τους πρωταθλητές, με τον Πορτογάλο να βγαίνει στην κόντρα και να εκτελεί τον Βικάριο με ψηλοκρεμαστό πλασέ για να γράψει το τελικό 3-1 για τους “ροσονέρι”.

Γκολ:  90+2′ Μπαϊράμι / 79′ Ρέμπιτς, 90+4′ Μπαλό-Τουρέ, 90+7′ Λεάο

Κίτρινες:  26′ Χάας, 56′ Ντε Βίντερ, 61′ Λουπέρτο / 24′ Κιάερ, 90+1′ Μπενασέρ

Έμπολι: Βικάριο, Στογιάνοβιτς, Ντε Βίντερ, Λουπέρτο, Παρίζι, Γκράσι (45+2′ Μαρίν), Χάας (83′ Καμπιάγκι), Χέντερσον (58′ Μπαϊράμι), Πιάτσα (58′ Μπαντινέλι), Λάμερς, Σατριάνο (83′ Ντέστρο)

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια (39′ Καλουλού), Κιάερ (73′ Ντεστ), Τομόρι, Μπαλό-Τουρέ, Μπενασέρ, Τονάλι, Σαλεμάκερς (33′ Κρούνιτς), Ντε Κετελάρε (73′ Ντίαθ), Λεάο, Ζιρού (73′ Ρέμπιτς)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ