25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Από τη Δευτέρα (31/5) επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια, αύριο θα ανακοινωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, ενός κλάδου που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα. Οι επιχειρήσεις είναι κλειστές από τον περασμένο Νοέμβριο και, όπως είπαν και σε πρόσφατο ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων οι ιδιοκτήτες τους, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι ιδιαίτερα πιεστικές και το άνοιγμα των γυμναστηρίων επείγει.

Τα γυμναστήρια ανοίγουν, λοιπόν, τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ενώ αύριο (28/5) οριστικοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την επαναλειτουργία τους, όπως σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αρ. Πελώνη.

Για «απαράδεκτη καθυστέρηση» από την Πολιτεία σχετικά με την έκδοση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα εφαρμοστούν στα γυμναστήρια, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυμναστηρίων.

«Είμαστε μόλις 3 ημέρες πριν την άρση της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων με απόφαση της κυβέρνησης», τονίζει ο ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. «και ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσουν τα γυμναστήρια. Θεωρούμε ότι η καθυστέρηση αυτή είναι απαράδεκτη και αδικαιολόγητη, καθώς δημιουργεί θολό τοπίο και πλήρη ασάφεια».

«Αναρωτιόμαστε πού οφείλεται αυτή καθυστέρηση· είναι απλά προχειρότητα, έλλειψη σεβασμού σε έναν κλάδο ο οποίος έχει πληγεί βάναυσα, ή μήπως είναι εσκεμμένη για να μην αφεθούν χρονικά περιθώρια για όποια σχετική διάθεση αντίδρασης του κλαδικού οργάνου των γυμναστηρίων;», διερωτάται ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ανακοινώσει την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, με το υγειονομικό πρωτόκολλο να ορίζει αναλογία πληθυσμού ένα άτομο ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα και δύο self tests/εβδομάδα για τους εργαζόμενους. Η εξειδίκευση του πλαισίου επαναλειτουργίας αναμένεται με αγωνία από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ