18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Από τη Δομνίστα έπεσε η αυλαία της διοργάνωσης Evrytania Trail Races. Τα αποτελέσματα στο αγώνα των 30χλμ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον καλύτερο τρόπο συστήθηκε στην ελληνική δρομική κοινότητα η διοργάνωση ορεινού τρεξίματος Evrytania Trail Races, που διοργανώθηκε με επιτυχία το διήμερο 11-12/6 και είχε ως επίκεντρο τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας Ευρυτανίας.

Όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, που ήταν χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης, η αυλαία είχε ανοίξει το Σάββατο (11/6) με τη διεξαγωγή αγώνα ορεινού τρεξίματος 12 χιλιομέτρων, με εκκίνηση από τη Σκοπιά και τερματισμό στους Στάβλους (δείτε αναλυτικά εδώ).

Την Κυριακή 12 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, από το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στη Δομνίστα, δόθηκε η εκκίνηση του κυρίως αγώνα, μήκους 30 χιλιομέτρων. Περισσότεροι από 80 αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα έτρεξαν στα μονοπάτια των ελατοσκέπαστων δασών της Ευρυτανίας, απολαμβάνοντας -παρά την κούραση των απαιτητικών χιλιομέτρων- τις ομορφιές του τόπου, που επιχειρεί να μπει στον «χάρτη» του ελληνικού ορεινού τρεξίματος.

Νικητής στους Άνδρες ήταν ο Ηλίας Σαγκριώτης, που κάλυψε την απόσταση σε 2:51:53, οριακά μπροστά από τον Στέλιο Πετρούτσο (νικητή στα 12χλμ) που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 2:52:33. Την τρίτη θέση κέρδισε ο Γεράσιμος Φόρτης με χρόνο 2:55:42.

Στην κατηγορία Γυναικών, η Παναγιώτα Δημακάκου αναδείχθηκε νικήτρια στα 30χλμ με επίδοση 3:30:58, ενώ δεύτερη, με χρόνο 4:00:53, ήταν η Κωνσταντίνα Φούντα, με καταγωγή από το Κρίκελλο Ευρυτανίας· την τριάδα έκλεισε η Ειρήνη Στεργιοπούλου (4:01:12).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ 30ΧΛΜ

Τα μετάλλια και έπαθλα στους νικητές και τις νικήτριες απένειμαν, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, αντιδήμαρχοι, αιρετοί κ.α.

Περισσότερα θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2022.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ