23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα για μία μοναδική παράσταση το “Tears of Silence”

Η παράσταση «Tears of silence», θα παρουσιαστεί στο Alhabra Art Theater την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στις 20.30 στην Αθήνα. 

Η πρεμιέρα έγινε την 1η Μαρτίου 2022 στο ιστορικό θέατρο «The American Theater of Actors» στο Broadway και διοργανώθηκε από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Αμερικής. Ακολούθησαν, στις 4 Μαρτίου η Τάμπα της Φλόριντα όπου η παράσταση ανέβηκε από την εκεί Πανελλήνια Ομοσπονδία, στις 16 Μαρτίου έγινε η πρεμιέρα στο Μαρκίδειο Θέατρο στην Πάφο και στις 18 Μαρτίου στη Λευκωσία, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη υπό τη διοργάνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων και με την παρουσία της Προέδρου της Βουλής, την παρουσία του Αρχηγού της Κυπριακής Αστυνομίας και της Προέδρου της Οργάνωσης Κακοποιημένων Γυναικών ΣΠΑΒΟ.

Τώρα το «Tears of Silence” έρχεται για μία μοναδική παράσταση στην Αθήνα, στο θέατρο Αλάμπρα την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους και τη βραβευμένη ηθοποιό Πάολα Χατζηλαμπρή. 

Το “Tears of Silence” είναι βασισμένο στο βιβλίο της Άριας Σωκράτους. Το βιβλίο εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2015 στην Ελλάδα από τις “Εκδόσεις Έξη” και επτά ολόκληρα χρόνια μετά, η συγγραφέας το μετέφρασε στην Αγγλική γλώσσα και προχώρησε στη θεατρική διασκευή με την πολύτιμη συμβολή της πρωταγωνίστριας της παράστασης, Πάολας Χατζηλαμπρή.

Το έργο πραγματεύεται τα θέματα της γυναικείας κακοποίησης και του sex trafficking και είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας της συγγραφέα σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Human Trafficking Resource Center.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πάολα Χατζηλαμπρή βραβεύτηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 στη Ρώμη από τα Norns Awards, έπειτα από παγκόσμια ψηφοφορία, με το βραβείο Red Shoes 2022, το οποίο απονέμεται σε άτομα που μέσω του έργου και της προσφοράς τους, προβάλλουν τα σοβαρά θέματα της βίας κατά των γυναικών και του εμπορίου προσώπων. Η Πάολα Χατζηλαμπρή, μέσω της θεατρικής της παράστασης «Τα Δάκρυα της Σιωπής» («Tears of Silence»), κατάφερε να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα για τα παραπάνω θέματα και κέντρισε το ενδιαφέρον της κυρίας Λάουρα Σόμμα, η οποία ως μέλος της κριτικής επιτροπής, πρότεινε την κυρία Χατζηλαμπρή για αυτό το βραβείο αφότου παρακολούθησε την παράσταση.

H Άρια Σωκράτους, μετανάστευσε το 2013 στο New Jersey στις ΗΠΑ όπου εργάστηκε ως διερμηνέας σε νοσοκομεία και νομικές εταιρίες. Από το 2015 συνεργάζεται με τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 ζει στην Φλόριδα και είναι Director of Communication στην Πανελλήνια Ομοσπονδία της Φλόριδα. Επίσης, εργάζεται ως διερμηνέας – μεταφράστρια σε διεθνείς εταιρείες διερμηνείας και μετάφρασης στις ΗΠΑ. Έχει πάρει συνεντεύξεις από συγγραφείς διεθνούς φήμης όπως η Isabelle Allende και ο Antonio Molina, καθώς και από διαπρεπείς Έλληνες Επιστήμονες της Διασποράς όπως η ερευνήτρια του Χάρβαρντ, Αγγελική Ασημάκη και ο Καθηγητής του MIT, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. Είναι πιστοποιημένη μεταφράστρια στο Προξενείο της Ελλάδας στην Τάμπα και μέλος του American Translation Association. Είναι η δημιουργός της ιστοσελίδας www.mywritersgang.com.

Η παράσταση τέλει υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο προσεχές μέλλον αναμένεται να παρουσιαστεί στο Προεδρικό Μέγαρο στην Κύπρο, στο Ντάλας, στην Ουάσιγκτον καθώς και στη Νέα Υόρκη και στην Φλόριντα ξανά. 

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ